avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solicitare daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solicitare daune

Pe parcursul anului trecut o anumita persoana mi-a facut plangere penala la organul de politie pentru incalcarea Codului Penal in exercitarea atributiilor de serviciu.Dupa desfasurarea anchetei de catre organul de politie , in colaborare cu procurorul de caz , s-a constatat ca nu am incalcat Codul Penal , primind o comunicare de la procurorul de caz in acest sens, cu propunere de neincepere a urmaririi penale.
Intrebare: sunt justificat sa solicit daune ( morale, materiale } pentru faptul ca mi s-au adus prejudicii ( de imagine, materiale..etc )?
Pana cand sunt justificat sa solicit aceste daune?
Puteti depune plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Dacă decideți să depuneți plângere penală, vă constituiți parte civilă în cadrul procesului penal și solicitați daune morale în cuantumul pe care-l apreciați, raportat la prejudiciul de imagine suferit.
Puteți solicita și pe cale civilă despăgubiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)
Denunþ calomnios floring64 floring64 Angajatorul meu a făcut mai multe abuzuri şi ilegalităţi. Împreună cu alţi colegi, am intenţionat să facem copii după mai multe documente ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am fost acuzat de delapidare pe nedrept ? rusuioan rusuioan In luna septembrie 2010 am fost acuzat de delapidare de seful meu , mai exact a pretins ca as fi sustras 5000 ron din banii firmei . Dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)