avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunþ calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunþ calomnios

Angajatorul meu a făcut mai multe abuzuri şi ilegalităţi. Împreună cu alţi colegi, am intenţionat să facem copii după mai multe documente false încheiate de acesta şi să le prezentăm organelor competente. Eu nu am făcut copii deoarece nu am avut acces la astfel de documente,dar colegii mei au făcut şi, cu toţii, am făcut o sesizare la DNA, la care am ataşat şi copiile respective. Angajatorul ne-a făcut plângere la poliţie, acuzându-ne de furt calificat (art.208 al.1,2 rap. la art.209 lit.a) şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (art.246 ) din C.P. şi că încălcat contractul de confidenţialitate. În cauză, organele de poliţie au dispus neânceperea urmăririi penale, în baza art 228 al.4 C.pr.pen rap.la art. 10 lit. d din C.pr.pen.
Întrebarea este dacă pot să-i fac plângere la poliţie angajatorului pentru denunţare calomnioasă, având în vedere că până la soluţia dată de poliţie a ieşit în mass media (televiziune şi presa locală) şi ne-a acuzat de furt ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:49, 29 Iunie 2011
Da, daca aveti materialul difuzat in public si raspunsul de la organele de cercetare si urmarire penala, puteti formula o plangere de "denunt calomnios' si solicitati trimiterea in judecata(a persoanei fizice care a lucrat in numele angajatorului ), si solicitati si ceva daune morale.. succes
Procurorul a dat solutie de NUP in cauzele la care va referiti ?

Daca raspunsul este negativ , recomandarea ar fi sa asteptati si rezolutia procurorului si sa formulati , toti , plangeri penale pentru toate situatiile relatate.
Pentru cele aratate la televiziunea locala sau in presa locala de catre fostul angajator , aveti si posibilitatea legala sa il actionati in judecata , prin actiune civila in pretentii , pentru faptul ca v-a adus atingere imaginii dvs si sa solicitati daune de la acesta.
Actiunea civila , se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii(acte , filme , interogatoriu , martori , alte mijloace probatorii acceptate de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta ºi calomnia floring64 floring64 Angajatorul mi-a desfiinţat postul după ce a aflat că am făcut o reclamaţie la poliţie pentru mai multe ilegalităţi ce le-a făcut. L-am acţionat în ... (vezi toată discuția)
Denunþ calomnios floring64 floring64 Angajatorul a comis mai multe infracţiuni în legătură cu serviciul. Împreună cu alţi colegi ne-am hotărât să sesizăm organele de poliţie despre ... (vezi toată discuția)
Calomnie Nicdor Nicdor La ce instituție trebuie să mă adresezpentru plangere( penal sau civil?)împotriva vecinilor care au sunat-beți- la 112 acuzandu-mă de tentativă de ... (vezi toată discuția)