Angajatorul a comis mai multe infracţiuni în legătură cu serviciul. Împreună cu alţi colegi ne-am hotărât să sesizăm organele de poliţie despre acest lucru. Pentru a nu distruge anumite documente ce-l incriminau şi pentru a proba cele sesizate am făcut mai multe copii după documentele falsificate care au fost înaintate împreună cu sesizarea, poliţiei. Angajatorul ne-a acţionat în judecată pentru furt, invocând că documentele după care am făcut copii puteau fi cerute de poliţie, în cursul cercetărilor şi acuzându-ne de încălcarea contractului de confidenţialitate. Poliţia a dat ca soluţie neâncepere a urmăririi penale, în baza art.10 d,iar parchetul a confirmat această soluţie.Cu toate că angajatorul are angajat jurist şi avocat şi aceştia cunoştea faptul că în cazul în care se constată o infracţiune clauza de confidenţialitate încetează,a făcut şi recurs la soluţia dată. Bineânţeles că soluţia a rămas la fel, definitivă şi irevocabilă.Cele sesizate de noi face obiectul unui dosar penal ce se află în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunal.Întrebarea mea este dacă pot acţiona în judecată angajatorul pentru denunţ calomnios, fiind făcut hoţ. Mulţumesc !!!
Depinde de toate circumstantele spetei. Pt a va lamuri cu privire la denuntarea calomnioasa puteti citi urmatorul topic: www.avocatnet.ro/content/for...
Denunt calomnios
Dana Marin
Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)