avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Calomnie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Calomnie

La ce instituție trebuie să mă adresezpentru plangere( penal sau civil?)împotriva vecinilor care au sunat-beți- la 112 acuzandu-mă de tentativă de viol?Menționez ca echipa de serviciu de la 112 mi-a adus la cunostință acuzația făcută de vecinii cu care am avut anterior un proces pt.violare de domiciliu si acțiuni violente în curtea mea ,iar procurorul a dat nup datorită scuzelor cerute de aceştia în presa locală?
Dacă acuzațiile vecinilor sunt nefondate, puteți acționa și în penal, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, făstă denunțare calomnioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa ma sfatuiasca, daca am primit un NUP in ianuarie 31 ( acuzatie pt evaziune fiscala) mai pot face acum plangere pentru inducerea ... (vezi toată discuția)
Plângerea pentru hărțuire, pe nedrept este considerata calomnie? AniAnamaria AniAnamaria Buna ziua. A fost depusă o plangere la pozitie prin care am fost acuzat ca am trimis unei doamne mesaje si înregistrări deranjante. Pe doamnă o cunosc din ... (vezi toată discuția)