avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

Scriu aici in speranta de a gasi o explicatie/solutie problemei mele. Parintii mei au divortat cand aveam o varsta frageda, iar prin hotararea de divort am ramas in custodia mamei, iar tatal meu trebuia sa-mi achite o suma lunara drept pensie alimentara. Aceasta pensie alimentara nu am primit-o decat o data, in urma cu 10 ani, iar de atunci nu am mai vazut niciun ban. Mentionez ca am trecut de varsta majoratului si nu mi-am terminat inca studiile, as vrea sa stiu daca exista o posibilitate de a primi pensia alimentara retroactiv si daca voi putea primi de acum pana fie la finalizarea studiilor, fie pana la o anumita varsta.

Daca voi primi un raspuns bazat pe legi si cazuri anterioare, voi fi incantat sa apelez la cel care mi-a raspuns in vederea solutionarii problemei mele.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:24, 27 August 2013
Pt datorii mai vechi de 3 ani, dreptul dvs la actiune e prescris.
Puteti cere in instanta sa il oblige la plata unei pensii in favoarea dvs pt ca studiati si nu va intretineti prin munca. veti primi pensie de la data introducerii cererii pana la finalizarea studiilor , pana la max 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv fresch fresch Buna seara. Sunt divortata de 5 ani si jumatate,pensionara pe caz de boala, cu un copil major de 24 de ani, care in aceasta perioada a frecventat si absolvit ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara xflorin xflorin buna seara, In cazul in care nu sunt divortat sunt obligat de lege sa platesc pensie alimentara unui copil major care sta cu mama lui chiar daca inca sunt ... (vezi toată discuția)