avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiv

Buna seara.
Sunt divortata de 5 ani si jumatate,pensionara pe caz de boala, cu un copil major de 24 de ani, care in aceasta perioada a frecventat si absolvit o facultate fara nici o contributie a tatalui, Acum este la masterat si doreste sa ceara tatalui pensie alimentara retroactiv si pentru perioada de studii ramasa, Pentru ce perioada poate cere pensie retroactiv ? Mentionez ca tatal isi inregistra copilul ca fiind in intretinere, pentru obtinerea deducerii impozitului pe venit, mergand la facultate si solicitand adeverinta , in acest scop. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:23, 23 Noiembrie 2015
Buna seara
Maxim trei ani anterior si pana la maxim 26 de ani.
Conditia: sa fi fost student la o facultate la zi.
Poate cere retroactiv pentru ultimii 3 ani daca are o hotarare judecatoreasca de obligare a tatalui la plata pensiei de la majorat pana la finalizarea studiilor, nu mai mult de 26 de ani insa. Va putea pune in executare sentinta printr-un executor.

Daca nu exista o astfel de hotarare, atunci trebuie sa il dea in judecata baiatul dvs, dar va primi pensie doar de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiva GabrielCorpodean GabrielCorpodean Bună ziua Tatăl meu mi-a plătit pensie alimentara pana la vârsta de 18 ani, însă după împlinirea acestei vârste el a încetat sa îmi mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Liliana9 Liliana9 Buna seara ! Am câteva întrebări legate de pensia alimentara. In 2010 părinții mei au divorțat iar in sarcina tatălui meu a fost stabilită o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)