Buna seara.
Sunt divortata de 5 ani si jumatate,pensionara pe caz de boala, cu un copil major de 24 de ani, care in aceasta perioada a frecventat si absolvit o facultate fara nici o contributie a tatalui, Acum este la masterat si doreste sa ceara tatalui pensie alimentara retroactiv si pentru perioada de studii ramasa, Pentru ce perioada poate cere pensie retroactiv ? Mentionez ca tatal isi inregistra copilul ca fiind in intretinere, pentru obtinerea deducerii impozitului pe venit, mergand la facultate si solicitand adeverinta , in acest scop. Multumesc.
Poate cere retroactiv pentru ultimii 3 ani daca are o hotarare judecatoreasca de obligare a tatalui la plata pensiei de la majorat pana la finalizarea studiilor, nu mai mult de 26 de ani insa. Va putea pune in executare sentinta printr-un executor.
Daca nu exista o astfel de hotarare, atunci trebuie sa il dea in judecata baiatul dvs, dar va primi pensie doar de la data introducerii actiunii.
Pensie alimentara
Liliana9
Buna seara !
Am câteva întrebări legate de pensia alimentara.
In 2010 părinții mei au divorțat iar in sarcina tatălui meu a fost stabilită o pensie ... (vezi toată discuția)