avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare audio/video
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare audio/video

Buna ziua, sotia mea este angajata la un market care este monitorizat video dar si audio. Este legal sa se inregistreze si audio ? Video mai inteleg...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 27 August 2013
Supravegherea facuta de firma trebuie sa aiba in vedere si legislatia romaneasca privind protectia vietii private si a datelor personale. Supravegherea trebuie sa fie facuta la nivelul unor verificari periodice si nu ar trebui sa implice stocarea tuturor informatiilor electronice tranzitate.

De asemenea, anterior instalarii aparaturii de inregistrare audio-video, angajatorul ar trebui sa informeze in prealabil angajatilor cu privire la sistemele de supraveghere puse in functiune in cadrul companiei in care lucreaza.

In Monitorul Oficial Partea I, nr. 389, din 11 iunie 2012 a fost publicata Decizia Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.(ANSPDCP) nr. 52/2012 privind prelucararea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, in temeiul careia angajatorii pot dispune supravegherea video a salariatlor lor la locul de munca. Prelucrarea datelor cu caracter personal, obtinute prin mijloace de supraveghere video este insa permisa, confom Deciziei amintite, numai in scopul indeplinirii unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate, in special a informarii prealabile a acestora.

Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere vizual si audio Dana Muresan Dana Muresan Buna, as dori sa ma lamuriti cu o chestiune, este legal ca angajatorul sa instaleze in incinta birourilor unde lucraza angajatii camere de filmat care sa ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere in birou Unfunctionar Unfunctionar Buna seara! Lucrez ca functionar public intr-un birou unde se prelucreaza date cu caracter personal iar conducerea a hotarat sa monteze camere de luat vederi ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere jucandan jucandan As dori sa intreb daca e legal instalatra de camere in hala de productie.In urma instalari ne fiind un minim de intimitate ce duce la stresarea angajatului. (vezi toată discuția)