avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Acordare deducere suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Acordare deducere suplimentara

Buna ziua,
Va rog foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
Un salariat are impreuna cu sotia sa un teren agricol in zona montana in suprafata de 5,44 ha. Sotia sa, conform declaratiei pe proprie raspundere, nu are venituri impozabile. Intrebarea este: sotia poate fi considerata in intretinerea sotului pentru a putea beneficia de deducere suplimentara la calcularea impozitului pe veniturile sale salariale? Multiumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 14:27, 29 August 2013
Potrivit art.56 din Codul fiscal deducerea personala se acorda pentru persoanele aflate in intretinerea contribuabilului. Alin.(7) al art.mentionat prevede ca nu sunt considerate persoane aflate in intretinere,persoanele fizice care detin terenuri agricole si silvice in suprafata de peste 20000 mp in zonele montane.Detinand impreuna cu sotia un teren agricol in zona montana in suprafata de peste 50000 de mp,nu puteti beneficia de deducere,pentru sotie,la calculul impozitului pe veniturile salariale.
Cf. art.56 ,alin. 7, pct. a din codul fiscal
Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere:

a) persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 mp în
zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 mp în zonele montane;

Suprafata detinuta de d-voastra si sotie in zona montana e cam mare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii coasigurat pufuleato pufuleato sotul meu poate indeplinii calitatea de coasigurat daca are adeverinta de la administratia financiara ca nu realizeaza nici un venit , dar detine o suprafata ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara ana55 ana55 care este venitul maxim pentru deducerea suplimentara pentru cei aflati in intretinerea salariatului-exemplu pt.parinti (vezi toată discuția)
Deducere personala rinos rinos Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un copil aflat in intretinere si care este masterand la stat primesc deducere personala.Am fost anuntata de ... (vezi toată discuția)