avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?

Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul juridic, se bucura de un interes tot mai crescut, inclusiv in randul specialistilor in drept, care doresc sa investeasca in diverse domenii ori au clienti care isi manifesta asemenea intentii.
inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural.
Putem astfel, aici, sa discutam (intrebare, raspuns sau pur si simplu opinii) despre aspecte referitoare la proiecte in general (etape, conditii, termene, costuri, proceduri de achizitie), dar si la proiecte pe domenii de finantare (I.M.M.-productie si servicii, agricultura-zootehnie, turism, mediu, educatie, comunicatii etc.).
De pilda, stiati ca inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural exista fonduri europene (se pot primi 70% din costurile fara TVA ale dotarii si amenajarii unor astfel de birouri).
Iar exemplele pot continua si chiar este de preferabila sa se intample asta pentru a putea participa la un util schimb de idei intr-o afacere cat se poate de palpabila si profitabila.
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 16:13, 11 Mai 2009
Multumim pentru confirmari Luxie.
Totusi, trebuie sa precizam fatpul ca pe P.O.R. 4.1. solicitanţii nu sunt persoane fizice ori juridice private, ci administraţii publice, care pot accesa fonduri pentru a crea structuri de sprijinire a afacerilor (incubatoare de afaceri, centre de informare etc.).
Iar pentru P.O.R. 4.3. nu trebuie îndeplinite nici un fel de condiţii referitor la suprafaţa de teren sau stadiul vreunei construcţii (nu există interdicţia de a nu fi fost executată, de exemplu, fiind posibil să se solicite bani şi doar pentru extindere, amenajare, dotare ori informatizare).
Multumim pentru sprijin si preocupare utilizatorului Luxie.
Am verificat şi pe Catalogul surselor de finanţare dat de ADR Centru şi în Ghidul Solicitantului pe măsura 4.1 şi reiese că pe lângă autorităţile publice locale sau asocieri între acestea sunt eligibile, alături de alte instituţii ca şi Camerele de Comerţ de exemplu, şi societăţile comerciale (IMM), societăţile cooperative şi asociaţiile care reprezintă mediul de afaceri. O singură completare ar mai fi legat de eligibilitatea CC/ AS/ SC - trebuie să deţină dreptul de a desfăşura în mod legal activitatea de administrare a structurii de sprijinire a afacerilor, respectiv de a închiria spaţiile de producţie/ prestare de servicii ce fac obiectul proiectului, terţilor. Este şi aceasta o şansă de afacere.

Ceea ce am spus mai sus legat de construcţia pe teren, am dedus-o astfel (şi în urma discuţiilor cu mai multe persoane): în primul rând se prevede Construirea/ extinderea/ modernizarea spaţiilor de producţie/ prestare de sercivii ale microîntreprinderii. Ori din extinderea sau modernizarea spaţiului de desf. al activităţii se înţelege că spaţiul respectiv există deja şi în el se desfăşoară o activitate. Ori dacă pe terenul domnului, există deja o contrucţie, pe care ar dori să modernizeze, extindă (ceea ce oricum nu s-ar putea pt. că construcţia nu este finalizată), nu se poate realiza, deoarece nu în locul respectiv se desfăşoară activitatea (poate fi doar adresă de sediu), dar cheltuiala de extindere sau modernizare este strict legată de spaţiul unde are loc activitatea. Mai meţionez definiţia dată în ghid Construcţiilor şi lucrărilor de construcţii: Lucrările de construcţii sunt operaţiunile specifice prin care se realizează (edifică) construcţii de orice fel sau se desfiinţează construcţii şi/sau amenajări asimilabile construcţiilor. Deci însemnând construcţie de la zero, sau dărâmat o clădire şi construcţie de la zero.

Mulţumesc, discuţia pe tema fondurilor europene este mereu o plăcere pentru mine.
VA SFATUIESC SA INTRATI PE SAITUL MINISTERULUI AGRICULTURII(WWW.MADR.RO) SI GASITI MULTE INFORMATII,PRECUM SI LISTA PROECTELOR APROBATE IN 2008. ACUM SA ASTEAPTA SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR...DAR DUREAZA CAM MULT...
VA SFATUIESC SA INTRATI PE SAITUL MINISTERULUI AGRICULTURII(WWW.MADR.RO) SI GASITI MULTE INFORMATII,PRECUM SI LISTA PROECTELOR APROBATE IN 2008. ACUM SA ASTEAPTA SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR...DAR DUREAZA CAM MULT...
DACA NU MA INSALA OCHII, AM CITIT LA MIN AGRICULTURII DESPRE ,, fonduri nerambursabile

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)