avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de facturi si chitante, Furt de identitate, Fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de facturi si chitante, Furt de identitate, Fals si uz de fals

In perioada 2003-2005, in care fratele meu lucra in Primarie, mi-a sustras ( prin intrari repetate prin efractie in biroul meu sau cu complicitatea sorei noastre ) facturi, chitante si alte documente, facandu-si apoi stampila falsa si a inregistrat in Primarii documentatii pe baza carora s-au emis acte oficiale.
A semnat si contracte de proiectare in numele meu.
Pe unele contracte si facturi facute pe firma mea, s-a semnat cu numele lui ( era inca angajat al Primariei, in 2006 a plecat din Primarie).

In 2005 i-am refacut un proiect de casa gresit, pus de el pe numele meu, pentru a nu fi dat in judecata de catre beneficiar. Tot atunci mi-a promis ca va inceta sa-mi mai fure identitatea, sa-mi mai falsifice semnatura si ca imi va da stampila sa o distrug, dar bineinteles ca nu s-a tinut de cuvant. In 2011 am aflat de la 2 dintre complicii lui, ca fratele meu continua cu falsurile.
Pentru ca am avertizat o parte din colaboratori sa nu primeasca documente cu stampila firmei mele de la el si pentru ca i-am cerut stampila falsa, m-a reclamat la Politie aducandu-mi acuzatii mincinoase ( m-a acuzat ca i-am vandalizat masina, ca-l amenint si ca-l santajez ). Am fost anuntat de un agent de politie, prin telefon si nu prin citatie. La Politie nu mi-au fost acceptate probele de furt de acte, furt de identitate si falsul in inscrisuri sub semnatura privata, pentru ca nu faceau obiectul dosarului in cauza si pentru ca dupa spusele agentului de politie tineau de Parchet si nu de Politie. Intrebarea care mi s-a adresat in mod repetat la Politie
a fost urmatoarea: " Ai bani sa-l dai in judecata pe fratele tau? ".

In anul 2009 a avut dosar penal pentru inselaciune, dar a scapat pentru ca reclamanta a renuntat la judecata.

Se pot anula actele oficiale emise de Primarii pe baza documentatilor false? ( conteaza vechimea ?)
Ce solutie imi recomandati? M-am saturat sa ma tot rog de el si de parinti.
In decembrie 2012, la cererea fratelui meu, am fost alungat din familie pentru ca i-am cerut sa inceteze cu falsurile.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 11:06, 30 August 2013
Pai in primul rand sunteti complice la infractiunile lui. Stiati ca aveati obligatia sa anuntati organele abilitate in maxim 60 de zile de la data cand ati luat la cunostinta de existenta unei infractiuni? Imi pare rau ca nu ati actionat in niciun fel, de aceea vi se intampla ceea ce dvs. considerati, probabil, ca ar fi nedrept!
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
emil6702, utilizator
Parintii m-au presat sa nu-l denunt, spunandu-mi ca vor lua masuri ca fratele meu sa nu mai continue. Ba chiar au recurs la mai multe metode pt. a ma face sa renunt sa merg la politie.

Tainuirea se aplica si la rude de gradul I ? ( Conform art 221 Cod Penal: Tainuirea savârşita de soţ sau de o ruda apropiata nu se pedepseşte. )


Proiectele falsificate de fratele meu pot sa apara la iveala dupa 2, 5 sau 10 ani. Daca o casa sufera avarii la 12 ani de la executie, asta inseamna ca nu raspunde nimeni in Instanta, pentru ca s-a prescris falsul? Nu am cum sa aflu in timp foarte scurt ce falsuri inregistreaza fratele meu.

Toate apar la suprafata cu intarziere de cativa ani ( se intampla ceva la casa sau se doresc niste modificari ).

In constructii raspunderea este pe 10 ani pentru viciile care se vad si de 50 ani pentru viciile ascunse.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
danirbv75, utilizator
completare

Am uitat sa specific ca fratele meu a facut reclamatia la Politie in iunie 2012, iar decizia finala a venit in ianuarie 2013.


Unde scrie ca daca aflu ca cineva a furat, inselat sau omorat pe cineva trebuie sa anunt politia? Daca aflu ca cineva a calculat gresit intretinerea, cu intentie, inseamna ca am tainuit o infractiune?
ceausu_aristica a scris:

Unde scrie ca daca aflu ca cineva a furat, inselat sau omorat pe cineva trebuie sa anunt politia? Daca aflu ca cineva a calculat gresit intretinerea, cu intentie, inseamna ca am tainuit o infractiune?


Legea penala romana contine prevederi privind obligatia cetatenilor de a denunta savarsirea unor anumite categorii de infractiuni: denuntarea infractiunilor de tradare, spionaj, subminarea puterii de stat (art. 170 C. pen), omor, talharie, piraterie, delapidare, distrugere calificata (art. 262 C. pen.), denuntarea de catre functionarul public a infractiunilor in legatura cu serviciul de care ia cunostinta in exercitarea functiei (art. 263 C. pen.) etc.

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima corina1990 corina1990 buna ziua numele meu este corina ,si am lucrat pe timp de var la un bar de la noi din comuna ,mam anagajat in 10 mai si acum cand am plecat am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)