avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacat in ziar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacat in ziar

Buna ziua.
Am fost atacat la ziar scriindu-mi numele personal intreg cat si societatea care o administrez. Este legal sa se scrie astfel de informatii? Daca actionez ziarul in instanta pe acest motiv voi avea castig de cauza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: RobertZoicas , utilizator 10:39, 30 August 2013
jurnalistii au dreptul sa divulge tot ce se intampla in societate,deci presa si televiziunea pot sa arate lumii ce se intampla ca lumea sa fie informata.
Puteti doar sa verificati daca cea ce s-a scris in ziar este o minciuna,astfel puteti da in judecata conducerea ziarului ptr calomnie mincinoasa. Asta daca veti dovedi ca tot ce s-a scris despre dvs si firma este o minciuna.
Multumesc de raspuns.
Este hazardat a emite raspuns in raport de lipsa de informatii concrete si relevante
Teoretic ,aveti dreptul sa formulati actiune in instanta impotriva oricarui tert,care prin acte si actiuni au adus atingere onoarei,imaginii,reputatiei si intereselor dvs legitime
Am pirdut enorm de mult din cauza ziarului. Am pierdut imaginea buna care o aveam, am pierdut toti potentialii clienti, am pierdut enorm dpdv financiar, dar problema e ca pierd in continuare pt ca:
1. articolele oribile publicate sunt preluate pe internet, iar cine doreste sa colaboreze cu mine refuza din cauza prostiilor scrise in ziar de mine;
2. articolele respective fac referire la cateva plangeri penale (pe rol din martie 2011) - plangeri facute intentionat pentru a ma distruge, nu ca ar avea ceva concret;
3. plangerile penale nu pot fi urgentate a fi solutionate.
In aceste conditii sunt predispus la pierderi in continuare pentru ca ....asa-i legea.
Nu pot face nimic, decat sa astept la mila politistului/procurorului sa solutioneze dosarul penal si ulterior sa incerc prin ordonanta presedintiala sa sterg articolul din ziar.
Daca sunteti de alta parere va rog sa-mi spuneti. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
RobertZoicas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie calomnie johnyx89 johnyx89 Am un site pe care am publicat un interviu luat unei persoane despre un fost preot care a declarat in urma cu 4 ani ca este homosexual, apoi a plecat in italia ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent!!! - despăgubiri pentru daunele suferite în urma publicării numelui meu în presă viorel mihai viorel mihai la un control de rutina al politiei de circulatie, eu fiind pasager(soferul nu avea nimic asupra lui), au fost gasite in buzunarul meu aproximativ 1,5g canabis ... (vezi toată discuția)