avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spalatul covoarelor in gradinita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spalatul covoarelor in gradinita

Buna. Pare o intrebare absurda, dar credeti-ma femeile de serviciu de la gradinita nu vor sa spele covoare, asteapta ori ca educatoarea sa le spala,ori ca parintii sa solicite o firma de curatat covoare. stiti cumva legea sau orice cu care ma pot duce la director si sa il conving ca nu e sarcina parintilor acest lucru. Sunt educatoare la aceasta gradinita. In general sunt foarte nemultumita de gradul de efectuare a curateniei, este praf tot timpul, jucariile nu sunt dezinfectate, ce pasuri as putea sa fac ''sa le pun la munca''. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 28 August 2013
1. Aspectele care privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor sunt reglementate de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, Legea nr. 319/2006 – Legea securităţii şi sănătăţii în muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se completează cu dispoziţiile legii speciale, ale contractelor colective de muncă aplicabile, precum şi cu normele şi normativele de protecţie a muncii.
Potrivit art.175 alin.1 C.mun., angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

2. Nu exista niciun act normativa care sa prevada ca sarcina unui parinte este sa spele covoarele de la gradinita. Acest lucru cade in sarcina angajatorului, care are obligatia să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate.

3. Neindeplinirea corespunzatoare a atributiilor prevazute in fisa postului poate atrage sanctionarea disciplinara a salariatilor respectivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Qe_ana Qe_ana Buna ziua! As dorii sa ma ajutati si indrumati dc se poate in privinta a ce masuri as putea lua in cazul suprasolicitarii la locul de munca, lipsa de pauza ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de munca Dumix1991 Dumix1991 Lucrez casier la mega image am c.i.m pe funcția de casier iar seful ma pune sa prestez munca de lucrător comercial(adică sa asez marfă pe rafturi si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de munca eral2016 eral2016 Buna ziua, Acum o luna m-am angajat ca asistent manager la o companie nou infiintata. La semnarea contractului mi s-au explicat atribuțiile pe care le voi ... (vezi toată discuția)