avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Buna ziua!
As dorii sa ma ajutati si indrumati dc se poate in privinta a ce masuri as putea lua in cazul suprasolicitarii la locul de munca, lipsa de pauza ,aportul de munca prea solicitant si mult prea multe atributii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 14 Septembrie 2018
1. Codul Muncii
Art. 175
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
......

2. Legea securitatii si ssnstatii in munca nr. 319/ 14.07.2006 stabileste la art.7 :
alin.1 lit.a - angajatorul are obligația sa ia măsurile necesare pentru:a) asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor;
alin.(4) lit.c – angajatorul are obligatia de a lua in considerare capacitatile lucratorului in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca, atunci cand ii incredinteaza sarcini, obligatie care indeplinita corespunzator duce la evitarea unor cauze generatoare de stres.

3. Potrivit Convenției OIM nr. 81 din 1947 privind Inspecția Muncii, principalele funcții ale sistemului de inspecție a muncii trebuie să asigure controlul aplicării prevederilor legale referitoare la condițiile de muncă și protecția lucrătorilor în timpul desfăşurării muncii lor.

4. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retribuire tura " dubla " Cyo Cyo Ne desfasuam activitatea intr-o firma de transport unde in functie de \" necesitatile \" clientului acoperim in ture urmatorul interval orar : 09-21:00. Prima ... (vezi toată discuția)
Obligație în pandemie R. Hannafi R. Hannafi Buna seara. Mama mea lucrează la o firma privată de confecții. In aceasta perioadă de pandemie, angajatorul nu dezinfectează și nu are grija de ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute ... S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute obligatiile angajatorului in cazul in care in mediul de lucru este prea cald (gen hale ... (vezi toată discuția)