In urma unei sentinte definitive si executorii data de instanta in data de 10.02 2009 am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea pe aceasi functie si plata salariilor din momontul desfacerii cim.Angajatorul a inaintat recurs eu am depus intampinare.Nu exista motive temeinice sa fie aprobat recursul.Daca angajatorul refuza sa respecte legea ce pot sa fac fiind vorba de sistemul bugetar? Multumesc mult.
Plangere penala in baza art.246 C.pen., Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor :"Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani."
Este obligata sa respecte hotararea judecatoreasca, chiar daca este unitate bugetara.
Pana la plangere penala, daca fostul angajator refuza sa puna in executare sentinta definitiva si irevocabila, o investiti cu formula executorie si solicitati unui executor judecatoresc punerea in executare, cu un onorariu corespunzator.
Exista Legea nr. 110/2007 pe care institutiile publice nu o respecta, dar un onorariu executor de 2.000-3.000 RON ii determina sa se razgandeasca brusc.