avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare 2 zile pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare 2 zile pe luna

Buna ziua.Nu stiu ce sa fac.Am primit prin posta urmatoarea decizie, afisata mai jos, dupa ce am fost chemat la director la o discutie pentru a semna.Dupa o saptamina ,am fost pus sa ma schimb in haine de oras fiind in timpul serviciului si sa ma prezint la personal intrucit nu mai lucrez pina nu semnez.Acolo am vorbit cu sefa personalului si am spus ca nu semnez daca nu se precizeaza ca nu se intrerupe CIM la REVISAL. .Dupa discuti si amenintari am cazut la pace ca primesc recomandata prin posta.Atunci mi sa dat dreptul sa ma intorc la locul de munca si sa incep serviciul.Am primit recomandata pe data de 23.07.2013 la deschiderea plicului, decizia are stampila directorului dar fara semnaturafiind semnata de SRUsiconsilierul juridic. Ce este de facut???:(( Precizez ca zilele nu le-am lucrat si banii mi-au fost opriti.Orice opinie de la cei care va-ti intilnit cu asa ceva este bine venita."
DECIZIA
Nr… din 31.05.2013

Directorul General al societatii ,numit prin Hotararea Cpnsiliului de Administratie nr. ../18.01.2013
Avand in vedere:
-Organigrama si statele de functii/meserii pentru societatea”….” ,in vigoare;
-Prevederile C.C.M al “societatii” aplicabil;
-Prevederile Codului Muncii,cu modificarile la zi;
-Dificultatile economice ale” societatii……..”,respective pierderile economice financiare ale societatii si neacoperirea integrala a timpului de lucru cu lucrari contractate;
In temeiul H.G. nr.760/21.07.2010 privind infintarea S.C”…..”,
DECIDE:

Art.1 In perioada 01 iunie 2013 - -30 noiembrie 2013, dl. ….,angajat in functia de SOFER ,la”…….. “ BUCURESTI-AUTOBAZA,va avea contractual individual de munca suspendat pentru reducerea temporara a activitatii din motive economice si va avea programul de lucru redus,in baza articolului52,alin.1,litera c),articolul 52(3) din Codul Muncii aflat in vigoare si articolul 4.89 alin. 5,lit.c) din CCM ……...aplicabil.Reducerea programului de lucru se va aplica in 2 zile de suspendare a contractului individual de munca pe parcursul unei luni,in zilele de vineri sau luni.
Art.2 In perioada de timp precizata la articolul 1 programul de lucru va fi redus de la 5 zile pe saptamana la 4 zile pe saptamana,timp de 2 saptamani pe luna.
Art.3 Pentru perioada suspendarii CIM, salariaul va beneficia de contravaloarea cotei de …..,iar numarul de zile concediu de odihna nu va fi diminuat.In acelasi timp,Suspendarea CIM nu va produce efecte asupra vechimii in munca,iar pe perioada suspendarii,CIM se mentine.
Art.4 Pentru perioada suspendarii CIM angajatorul va plati angajatului un salariu corespunzator reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana pe o perioada de 2 saptamani,repsectiv 2 zile de suspendare a contractului individual de munca pe parcursul unei luni.In aceasta perioada se interzice angajatului sa presteze o activitate similara la un alt angajator.Convocarea pentru reluarea activitatii se va face in scris,prin grija angajatorului,cu cel putin 24 ore inainte de expirarea perioadei de suspendare,sau,mai devreme,daca situatia la locul de munca va impune acest lucru.Preluarea activitatii mai devreme decat perioada de suspendare comunicata initial angajatului se va face la propunerea sefului de entitate organizatorica.
Art.5 Serviciul Resurse Umane,dl…..si “societatea” VOR DUCE LA INDEPLINIRE PREVEDERILE PREZENTEI DECIZII."Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 29 August 2013
Cu ce sunt afectat efectiv?
Perioada de suspendare a c.i.m. nu constituie vechime in munca .
La Art..3. din decizie spune:"suspendarea CIM nu va produce efecte asupra vechimii in munca"
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
man67, utilizator
1. Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

2. Pe durata reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana se reduce corespunzator salariul, fapt care afecteaza cuantumul pensiei.
Daca intreprinderea este cu probleme economice de ce am fost chemat S+D ?Cu alte cuvinte: are probleme sau nu.?Asta inseamna ca cuantumul pensiei creste?Zilele astea lucrate de ce nu se dau la REVISAL?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal sode sode Bună ziua ! Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, As dori lamuriri, in legatura cu urmatorul subiect: Datorita lipsei de incarcare, intr-o societate, se ajunge la decizia de a suspenda ... (vezi toată discuția)