avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatul nu preda bunurile de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatul nu preda bunurile de serviciu

am o problema cu un angajat , care nu a mai venit la serviciu (a plecat in Italia fara sa anunte), nu stiu cum sa ma indrept impotriva lui tinand cont ca postul pe care lucra a ramas descoperit si e greu de gasit rapid cineva cu aceeasi calificare, deasemeni nu a predat nimic din utilajele pe care lucra, utilaje scumpe, pe care le-a luat in primire cu proces verbal semnat de ambele parti.Ce pot intreprinde in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 28 August 2013
Daca a plecat fara sa depuna un document in acest sens ii faceti o convocare in vederea cercetarii disciplinare.
Singura solutie ar fi cecetarea disciplinara a acelui salariat si angajarea raspunderii patrimoniale daca a cauzat un prejudiciu.

Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.
si finalitatea ar fi desfacerea disciplinara a cim....nu asta-mi doresc,nu-l pot tine cu forta daca el tine sa plece...voiam sa gasesc o solutie pentru al determina (chiar printr-o actiune in instanta ) sa mai stea o perioada in care pot acoperi postul cu cineva la fel de calificat .Faptul ca nu a predat utilajele ma facut sa le tin imobilizate de cateva zile si asta imi creaaza pagube serioase.
de fapt ce pot intreprinde, ca angajator , impotriva unui angajat care pleaca pur si simplu din firma, fara explicatii ,fara demisie, pur si simplu nu se mai prezinta la serviciu , si nu e vorba de un post care poate fi acoperit de oricine ci de unul pentru care se gasesc foarte greu calificati....exista vreo prevedere legala, ceva in acest sens ? ca impotriva angajatorului slava domnului...imediat iti vin pe cap toate autoritatile in control la vreo sesizare..Eu cui sa ma adresez ?
Vi s-a explicat mai sus care sunt modalitatile de actionare a angajatorului in cazul expus dezbaterii.

Potrivit art.3 (3) C.mun. : Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la serviciu dupa expirarea concediului fara plata cristinacarina cristinacarina Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este procedura in cazul in care un salariat angajat la o institutie publica,contractual(muncitor calificat) a beneficiat ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm pentru absente nemotivate tampau gabriela tampau gabriela Un salariat nu s-a prezentat la serviciu din data de 16.04.2015 . Am aflat ca a plecat in Germania ( nu a anuntat pe nimeni din firma ) . Cum procedez pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)