am o problema cu un angajat , care nu a mai venit la serviciu (a plecat in Italia fara sa anunte), nu stiu cum sa ma indrept impotriva lui tinand cont ca postul pe care lucra a ramas descoperit si e greu de gasit rapid cineva cu aceeasi calificare, deasemeni nu a predat nimic din utilajele pe care lucra, utilaje scumpe, pe care le-a luat in primire cu proces verbal semnat de ambele parti.Ce pot intreprinde in acest sens ?
si finalitatea ar fi desfacerea disciplinara a cim....nu asta-mi doresc,nu-l pot tine cu forta daca el tine sa plece...voiam sa gasesc o solutie pentru al determina (chiar printr-o actiune in instanta ) sa mai stea o perioada in care pot acoperi postul cu cineva la fel de calificat .Faptul ca nu a predat utilajele ma facut sa le tin imobilizate de cateva zile si asta imi creaaza pagube serioase.
de fapt ce pot intreprinde, ca angajator , impotriva unui angajat care pleaca pur si simplu din firma, fara explicatii ,fara demisie, pur si simplu nu se mai prezinta la serviciu , si nu e vorba de un post care poate fi acoperit de oricine ci de unul pentru care se gasesc foarte greu calificati....exista vreo prevedere legala, ceva in acest sens ? ca impotriva angajatorului slava domnului...imediat iti vin pe cap toate autoritatile in control la vreo sesizare..Eu cui sa ma adresez ?
Vi s-a explicat mai sus care sunt modalitatile de actionare a angajatorului in cazul expus dezbaterii.
Potrivit art.3 (3) C.mun. : Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Conflict munca
carmenstan
am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)