avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 104Km/h in localitate, sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

104Km/h in localitate, sau nu?

In timp ce conduceam autoturismul pe DJ 691 in directia Lipova, venind de pe Soseaua de centura a Timisoarei, la circa 800m de intersectia celor doua drumuri, am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a comunicat ca am depasit viteza legala prin localitate avand 104Km/h.
De fapt eu ma deplasam pe Soseau de centura cu viteza de 98Km/h, incetinand la intrarea in sensul giratoriu care asigura comunicarea intre cele doua drumuri. La iesirea din sensul giratoriu pe DJ 691, in directia Lipovei, nu am vazut nici un semn de circulatie care sa restrictioneze viteza mea de deplasare la valoarea de 50Km/h.
Ca sa justifice ca suntem in localitate, agentul de politie, mi-a aratat tabla indicatoare de iesire din localitatea Dumbravita, ce se afla la circa 20m. Insa eu, in drumul meu pana la locul opririi, nu am vazut nici un semn de circulatie care sa-mi indice ca am intrat in localitatea Dumbravita. La verificarea mea ulterioara incidentului relatat, am constatat ca nici bornele kilometrice nu mentioneaza ca sunt in Dumbravita, acolo unde m-au oprit.
Mentionez ca viteza indicata de vitezometrul de la bordul autoturismului meu era de 98Km/h (afisare numerica) in momentul in care am observat masina politiei, destul de tarziu, pentru ca in fata mea circula un alt autovehicul, cam cu aceeasi viteza.
Nu am mentionat obiectiunile in procesul-verbal deoarece actele mele erau la agentii de politie si am vrut sa evit eventuale sicane; in acelasi timp eram pur si simplu socat de viteza avuta, neralizand de ce am facut asta. Ulterior, dupa ce mi-am analizat activitatea in timpul conducerii autoturismului, mi-am data seama ca nu stiam ca ma deplasam in localitate sau ca aveam o restrictie de viteza la 50Km/h, datorita lipsei de indicatoare. Nu as putea spune cine este vinovat de lipsa indicatoarelor, care sa precizeze fara nici un fel de dubiu viteza de la sensul giratoriu pe DJ 621 pana la iesirea din localitate. Insa, consider de rea credinta activitatea echipajului de politie pe respectivul tronson de drum, tocmai, pentru ca exista sansa sa depisteze nereguli privind viteza autovehicolelor care vin de pe Soseaua de centura, unde viteza maxima este 100km/h. De asemeni, am observat comportamentul lor arogant precum si luarea mea in deradere, cand mi-au aratat indicatorul de sfarsit de localitate.
Chestiunea este daca am sanse sa anulez procesul verbal in instanta si care ar fi textul juridic care implica asta.
Cel mai recent răspuns: sebic , utilizator 19:57, 4 Septembrie 2013
Multumesc mult! Am contestat deja si am adaugat fotografii cu iesirea din sensul giratoriu, unde in mod evident lipsesc indicatoare referitoare la viteza. Am martor cu care sa dovedesc ca am venit de pe centura si nu din Dumbravita. Ideea cu filmul este buna si o sa fac un filmulet sa-l arat in instanta. Chestiunea este ca nu am asistat niciodata la un asa eveniment si nu stiu cum sa arat filmul. S-au sa-l pun pe un stik si sa-l dau judecatorului? Oricum raspunsul dumneavoastra mi-a intarit convingerea mea asupra acestui fapt pt care va multumesc.
Va sugerez ca filmuletul sa-l puneti pe un CD si sa-l depuneti la dosar.
Daca faceti un filmulet, va sugerez sa folositi o camera de parbriz pt a avea data , ora inregistrate pe imagine. Transferati filmuletul de pe cartela pe un cd dar pastrati cartela si camera pt o eventuala contestatie pt a putea dovedi originalitatea (cand se face expertiza foto video trebuie depuse echipamentul si suportul digital originale).
Mai puteti face ceva, plangere penala pt abuz in serviciu impotriva politistului. Aveti ca dovada filmul si solicitati ca proba la dosar printr-o adresa de la Primaria Dumbravita sau de la SDN (Societatea Drumuri Nationale) o situatie a semnelor de circulatie care se aflau dispuse in teren la data la care ati fost sanctionat. Atentie insa, Regulamentul pt aplicarea OUG 195/2002 prevede ca la apropierea de o intersectie nedirijata sau curba deosebit de periculoasa viteza trebuie redusa la 50 km/h in afara localitatilor si 30 km/h in localitate - nu stiu daca nu cumva sunteti intr-o astfel de situatie. Solicitati si sfatul unui avocat pt a face demersurile necesare cat mai corect pt a avea sanse maxime de reusita altfel, daca pierdeti in situatia in care nu ati cerut in instanta sa ramana valabila posibilitatea de a reduce suspendarea de la 3 luni la o luna a permisului, automat veti sta 3 luni fara permis. Perioada de suspendare este de 3 luni si asa se specifica in PV de amenda insa se poate reducere prin cerere la comandant si promovarea unui test deci daca PV ramane valabil adica pierdeti procesul, perioada de 3 luni consemnata in PV ramane valabila.
Pentru reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile nu este necesar sa ceara in plangere ca in cazul in care aceasta este respinsa sa poata ramane valabila posibilitatea solicitarii reducerii periaodei de suspendare.
Daca pierde procesul are posibilitatea sa solicite reducerea suspendarii la 30 de zile in conformitate cu prevederile art. 104 din OUG195 si indeplinirii conditiilor art. 221 din regulm. de aplicare a oug195.
Art.6, alin.17 din Codul rutier defineste destul de clar notiunea de localitate - "localitate – catunul, satul, comuna, orasul si municipiul ale caror intrari si iesiri sunt semnalizate în conformitate cu prevederile legale". Neindeplinindu-se conditiile de mai sus nu cred ca ati fost sanctionat corect. Din punctul meu de vedere aveti sanse de reusita contestand pv-ul intocmit.

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am și eu o întrebare . am fost oprit de un echipaj ... Brunetul82 Brunetul82 Buna ziua . Am și eu o întrebare . Am fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul de centura cu viteza de 101 km . Pe acest sector in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)