avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... scoala de soferi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

scoala de soferi

buna ziua.as dori sa stiu daca persoanele cu diabet de tip 2,adica noninsulinodependent ,au dreptul prin lege sa efectueze cursurile scolii de soferi amatori.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 1 Septembrie 2013
Buna ziua!
parerea mea este ca din momentul ce aveti Adeverinta de la medicul de familie, din care sa rezulte "Apt pentru a conduce autovehicule", nimeni nu se va opune sa efectuati insrtuctajul si sa dati examen pentru obtinerea Permisului de Conducere.
Codul Rutier nu prevede aceasta interdictie, si nici Regulamentul de aplicare.

Asta este parerea mea.
Trebuie sa fie ceva Ordin al Ministrului Sanatatii in care sunt trecute toate bolile in functie de sofer amator sau profesionist dar nu stiu numarul si data emiterii fiindca se tot modifica , nu stiu care este ultimul in vigoare.
Daca stie cineva despre acest act,va rog sa comunicati numarul si data emiterii.

Multumesc .
Ordinul Ministerului Sănătaţii nr. 1162/2010 este actul normativ care reglementeaza ce afectiuni sunt incompatibile cu calitatea de conducător auto

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea ordinului nr. 1162 din 31/08/2010 emis de ministerul sanatatii infoleg infoleg Consultul ORL e obligatoriu pt Grupa 1 (fosti amatori) de conducatori auto? Ordin nr. 1162 din 31/08/2010 al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna aviz medical autorizat? pop_m pop_m in Ordinul ministrului sanatatii nr. 1162/2010, art. 5.2.1 are urmatoarea forma: 5.2.1. Permisele de conducere pot fi eliberate sau reinnoite candidatilor ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere persoane surde ContSters98245 ContSters98245 Buna seara, Persoanele cu handicap auditiv (surzi, sudo-muti) au dreptul să obtina permis de conducere? (vezi toată discuția)