avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

buna ziua ,
mama mea are pensie de handicap in jur de 230 lei pentru glaucom.
in ultimii 6 ani a avut 2 accidente vasculare care s-au soldat cu o semipareza pe partea stanga cat de cat usoara , adica se putea deplasa pe distante mici si cu bastonul si singura. in urma cu 1 luna a facut al treilea accident care practic a imobilizato la pat. a fost internata dar fara progrese. acum de 2 zile este internata la sectia de recuperare sperand sa se poata deplasa . pareza este aproape totala pe parte stanga nu se poate deplasa singura .are nevoie de insotitor si baston ortopedic cu 3 picioare. tratamentul ei este ff scump , ii trebuie medicamente pentru glaucom, pentru accidentul vascular si alte medicamente .intrebarea mea este urmatoarea poate beneficia de pensie de handicap si in urma accidentului sau pensie de insotitor sau sprijin financiar pentru aparatura ortopedica?
multumesc , mentionez ca are pensie de 380 lei + 230 de la ochi .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 28 August 2013
1. Mama dvs. beneficiaza de indemnizatie de handicap nu de pensie de handicap

2. Daca a lucrat vreodata cu contract individual de munca poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

3. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare in caz de accident vascular cerebral lucist_r lucist_r Buna seara, V-as ruga sa imi oferiti o informatie referitoare la conditiile de pensionare pentru tatal meu care acum 4 ani a suferit un accident vascular ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita in grad de handicap sophie sophie Mama mea a facut in iunie 2014 (la 75 de ani) un accident vascular cerebral ischemic pe o artera cerebrala principala si a ramas cu sechele accentuate (nu ... (vezi toată discuția)