avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care sunt drepturile si obligatiile partenerului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute?

As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul minoritar, ceva de genul asta) in functie de procentele detinute.
Nu ma refer la dividente, infiintare societate...
Ex: daca un asociat detine 49 la suta, are mai multa putere in influentarea deciziilor decat daca are 40 % sau 25% sau 10%? Adica ar conta in influentarea deciziilor daca ai 10% sau 49%. sau actionarul majoritar decide orice daca are50%+1.
Si revin, exista o scala ?
Va multumesc foarte mult.
Marius

Cel mai recent răspuns: Marius123 , utilizator 13:26, 20 Martie 2009
Corect, Legea a prevazut minimum 5 actionari pentru SA, iar de la 1 decembrie 2006 doar 2.
In consecinta, ca si replica pentru cel care a postat intrebarea, spun ca nu exista conform legii 3 actionari "de carton".
Multumesc pentru raspunsuri inca odata.
Am zis "de carton" exprimare neacademica pentru a se intelege ca ma refeream de fapt la 2 actionari principali, restul de 3 fiind reprezentanti ai acestor 2, nu stiam ca s-a modificat legea referitor la SA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Convocare aga MIXAM MIXAM O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta. Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui asociat/actionar nicoleta_85 nicoleta_85 ce drepturi are un asociat minoritar in cadrul unei societati.. dar un actionar minoritar? imi puteti indica art si acte normative care prevad aceste ... (vezi toată discuția)