avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie 81.8. vs. concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie 81.8. vs. concediere disciplinara

Buna ziua,

Soferul a fost prins ca a facut decontul international eronat prejudiciind firma de 700euro. Cand i s-a pus in vedere, a facut scandal si a lasat masina la garaj timp de 2 saptamani, neinteresandu-se de nimic. Intre timp a dat o demisie in care specifica 81.8. Insa noi vrem sa declasam procedura cercetarii disciplinare, deoarece nu putem accepta aceasta demisie.
Cum vedeti procedura in acest caz, deoarece angajatul nu mai vrea sa vina la servici nici sa isi ia salariul, nici sa plece in cursa. Seamana cu un "tun"si gata. Nu avem restante salariale decat vreo 200 euro.
Cel mai recent răspuns: Ea Doina , Consultant resurse umane 09:39, 29 August 2013
Daca exista restante salariale , indiferent de cuantum, atunci un salariat poate demisiona fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Si ce presupune o incheiere de cim cu 81.8. pentru firma?
Nu e o cale deschisa spre o eventuala actiune in instanta din partea angajatului?
Este posibila promovarea unei actiuni in instanat din partea angajatului pentru a-si recupera drepturile salariale restante.
Si cum ramane cum recuperarea sumei sustrase de el?
In aceasta situatie eu nu pot sa inregistrez demisia, nu are martori ca mi-a lasat-o si declansez procedura de conc.disciplinara. Cred ca e cea mai buna solutie.
Dv. ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Elena Elena, Consultant resurse umane
Se angajeaza raspunderea patrimoniala a salariatului respectiv.

art.258 C.mun.
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă

Alte discuții în legătură

Clauza recuperare pagube ncris78 ncris78 Buna ziua, Avem un angajat, sofer transport marfa pe curse internationale, care a abandonat intr-o zi masina. A trimis un mesaj ca nu mai vrea sa lucreze. Si ... (vezi toată discuția)
Imputatie anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - un salariat care si-a insusit o anumita cantitate de combustibil de la societate , legal putem ... (vezi toată discuția)
In ce masura mai poate fi tras la raspundere angajatul de catre angajator dupa terminarea contractului? Syn Syn Buna ziua, Ma intereseaza In ce masura mai poate fi tras la raspundere angajatul de catre angajator dupa terminarea contractului? Mai precis, ma ... (vezi toată discuția)