Soferul a fost prins ca a facut decontul international eronat prejudiciind firma de 700euro. Cand i s-a pus in vedere, a facut scandal si a lasat masina la garaj timp de 2 saptamani, neinteresandu-se de nimic. Intre timp a dat o demisie in care specifica 81.8. Insa noi vrem sa declasam procedura cercetarii disciplinare, deoarece nu putem accepta aceasta demisie.
Cum vedeti procedura in acest caz, deoarece angajatul nu mai vrea sa vina la servici nici sa isi ia salariul, nici sa plece in cursa. Seamana cu un "tun"si gata. Nu avem restante salariale decat vreo 200 euro.
Si cum ramane cum recuperarea sumei sustrase de el?
In aceasta situatie eu nu pot sa inregistrez demisia, nu are martori ca mi-a lasat-o si declansez procedura de conc.disciplinara. Cred ca e cea mai buna solutie.
Dv. ce parere aveti?
Se angajeaza raspunderea patrimoniala a salariatului respectiv.
art.258 C.mun.
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă
Imputatie
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- un salariat care si-a insusit o anumita cantitate de combustibil de la societate , legal putem ... (vezi toată discuția)