avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot vinde ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot vinde ?

Sal, bunicul are un apartament pe care s-a facut succesiunea (in urma decesului bunicii) intre el si cele doua fete.Acum el ar vrea sa vanda dar una dintre fete nu e deacord,ce poate sa faca?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 18:35, 19 Martie 2009
in urma succesiuni bunicul este proprietar in cota indiviza. Daca va face partajul, instanta va stabili cati bani trebuie sa-i dea nepoata bunicului, cu titlu de sulta
deci, instanta se va pronunta nu un notar...ne va trebui un avocat?
Daca toate partile sunt de acord pot sa vanda la notariat si atunci fiecare isi ia partea lui conform cotei legale. Daca nu sunt de acord, sau cel putin unul dintre mostenitori nu este de acord cu vanzarea, sau partajarea, oricare mostenitor poate cere iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca.
Avand in vedere ca bunicul d-voastra are o cota majorata instanta va tine seama de acest lucru si cu siguranta ii va reveni lui apartamentul cu plata de sulte legale catre ceilalti mostenitori.
Si da, va trebuie un avocat.

av ZAHARIA F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere de mostenire aniri88 aniri88 buna seara.va rog sa-mi rasp la intrebare.prietenul meu sta cu bunica.bunicul e mort de 3ani si jumatate si bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Scoaterea prin indiviziune CTL CTL Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns? Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie ... (vezi toată discuția)