avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIRE DIN CONCEDIUL DE INGRIJIRE COPIL PANA LA 2 ANI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIRE DIN CONCEDIUL DE INGRIJIRE COPIL PANA LA 2 ANI

Sunt contabila intr-o unitate de invatamant si va cer ajutorul in rezolvarea urmatoarei situatii.In luna aprilie a acestui an,un cadru didactic va reveni la post dupa concediul de ingrijirea copilului pana la 2 ani.Avand in vedere ca nu va lucra decat aproximativ o luna jumatate, va avea zile de concediu si remuneratie in bani numai pentru perioada lucrata.Va trebui sa fie prezenta la scoala pana la inceperea noului an scolar?Este normal fiind cadru didactic sa lucreze in timpul vacantei?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:59, 20 Martie 2009
Ca orice salariat si un cadru didactic are concediu de odihna iar in afara acestuia lucreaza conform programului stabilit indiferent de faptul ca elevii au sau nu vacanta in aceasta perioada. Din cunostintele mele cadrele didactice au si alte activitati in afara orelor de curs.
Cu toate acestea nu explicati clar daca salariatei ii expira sau nu contractul.
Salariata este titulara scolii iar in aprilie 2009 trebuie sa revina la post.
In acest caz concediul de odiha este cel aferent perioadei aprilie - decembrie 2009 deci o perioada cu mult mai mare de 1 luna jumatate.
Eu ma refeream la concediul de odihna pe anul scolar 2008-2009 care se da incepand cu 16 iunie 2009 pentru lunile efectiv lucrate adica incepand din septembrie 2008 pana la 16 iunie 2009.
Din pacate va trebui sa vina la serviciu pe perioada vacantei de vara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna, solicitata in timp ce opereaza concediul de crestere a copilului roberta123 roberta123 Buna ziua! Am nevoie de sfaturi juridice in privinta urmatoarei situatii: O angajata - cadru didactic titular - a intrat in [b]concediu medical[/b] in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intrerupt de concediu postnatal... drepturi banesti ??? adina_1 adina_1 buna ziua! sunt cadru didactic titular iar pt anul şcolar 2008-2009 am satisfacut intreg stagiul de activitate in scoala, drept pentru care beneficiez conform ... (vezi toată discuția)
Concediu cospyn cospyn \\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul). In ... (vezi toată discuția)