avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna intrerupt de concediu postnatal... ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna intrerupt de concediu postnatal... drepturi banesti ???

buna ziua! sunt cadru didactic titular iar pt anul şcolar 2008-2009 am satisfacut intreg stagiul de activitate in scoala, drept pentru care beneficiez conform legislatiei, de 78zile calendaristice de concediu de odihna in perioada 27 iunie, 31 august 2009. sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la 1 august, probabil. astfel, incepand cu 1 august voi intra in concediu postnatal ( mentionez ca nu am solicitat concediu prenatal).
ce se intampla cu drepturile banesti cuvenite pt concediul de odihna aferent lunii august 2009, pe care sunt nevoita sa-l intrerup? Mentionez ca nu solicit compensarea CO neefectuat , ci drepturile banesti pt CO .
Cum pot beneficia de acesti bani ?
contabila unitatii nu vrea sa imi argumenteze refuzul platii acestora, cu atat mai mult cu cat o colega de scoala a primit concomitent bani pt concediul de odihna si bani pt concediul postnatal intr-o situatie similara, in aceeasi unitate, anul trecut, calculati de acelasi contabil.
poate ma ajutati sa inteleg situatia si poate chiar sa ma trimiteti la legislatia in vigoare in acest sens .
va multumesc anticipat pt atentia si timpul acordat!
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:58, 16 Iunie 2009
Concediul medical intrerupe concediul de odihna
Din cate stiu :
(1) Salariaţii din cadrul administraţiei publice, alte unităţi bugetare si din regiile autonome cu specific deosebit, care nu au efectuat, integral sau parţial, concediul de odihna in anul calendaristic respectiv, sunt îndreptăţiţi să primească o compensare in bani corespunzătoare numărului de zile de concediu neefectuat.
(2) Compensarea se calculează pe baza numărului de zile de concediu neefectuat si a mediei zilnice a salariului de baza, a sporului de vechime si, după caz, a indemnizaţiei pentru funcţia de conducere, luate împreuna, corespunzătoare lunii decembrie a anului respectiv.
ART.2
Compensarea prevăzuta la art. 1 se acorda salariaţilor care nu au putut efectua concediul de odihna programat sau reprogramat, in următoarele situaţii:
a) s-au aflat in concediu medical sau in concediu de maternitate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna elena16 elena16 lucrez in invatamant iar in luna iulie trebuie sa nasc , mi s-a spus ca trebuie sa intru in concediu prenatal de 63 de zile . Intrebarea mea este daca intru ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat mary8040 mary8040 Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)