avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in invatamant

de cate zile de co beneficiez daca am beneficiat ce concediul medical din 10.06.2013 -30.06.2013 si 1.07.2013 -31.07.13 si am nascut in 18.06.2013,mentionez ca sunt titulara in invatamant si sunt angajata pe perioada nedeterminata,la scoala mi s-a spus ca nu pot sa primesc,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 1 Septembrie 2013
Veti beneficia de CO aferent perioadei lucrate pana la intrarea in CCC.

Concediul medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.
Cadrul didactic care a desfăşurat activitate la catedră o parte din anul şcolar/universitar are dreptul la un concediu de odihnă cu o durată calculată proporţional cu numărul lunilor lucrate în anul şcolar/universitar respectiv.

Dispozitia legala: “se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic” nu mai este aplicabila in ceea ce priveşte concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justiţie, printr-o hotarare preliminara pronunţată la data de 20 ianuarie 2009, interpretand dispoziţiile art. 7 din Directiva 2003/88, a precizat urmatoarele:
1. Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispozitii sau unor practici naţionale care prevad ca dreptul la concediul anual platit se stinge la expirarea perioadei de referinta si/sau a unei perioade de report stabilite de dreptul naţional chiar si in cazul in care lucratorul s-a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr-o parte din aceasta si incapacitatea sa de munca a continuat pana la incetarea raportului sau de munca, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit.
2. Articolul 7 alineatul (2) din Directiva 2003/88 trebuie interpretat in sensul ca se opune unor dispoziţii sau unor practici nationale care prevad ca, la incetarea raportului de munca, nu se acorda nici o indemnizatie pentru concediul anual platit neefectuat lucratorului care s-a aflat in concediu medical in toata perioada de referinta sau intr-o parte din aceasta si/sau in toata perioada de report sau intr-o parte din aceasta, motiv pentru care nu a putut sa isi exercite dreptul la concediul anual platit.

Potrivit jurisprudenţei Curţii, aplicarea regulii comunitare cu efect direct nu este conditionata de abrogarea formala a regulii nationale contrare. In consecinta, durata concediului de odihna nu mai este afectata de concediul medical.

Hotararea Curtii Europene de Justitie este obligatorie pentru instantele din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in invatamant pentru anul precedent loredanaducu loredanaducu Buna seara! Am revenit de curand la serviciu, aproximativ o saptamana, din concediul de crestere si ingrijire copil! Mentionez ca lucrez in invatamant. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat Delia Popescu Delia Popescu Buna ziua, As dori sa stiu, daca un functionar public care pe tot parcursul anului 2012 a fost in concediu medical beneficiaza la lichidare de plata ... (vezi toată discuția)