avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema
conf art .31 alin 1 din codul muncii pt verificarea aptitudinilor salariatului la incheierea CIM se stabileste o perioada de proba de 90 de zile pt functia de executie .
Intrebarea mea este :CIM se incheie pe perioada nedeterminata in care se specifica referirile la acest articol pt a nu avea probleme cu angajatul in cazul in care angajatorul considera ca nu este pregatit pt postul respectiv ?Adica e suficienta doar o notificare adresata angajatului prin care este anuntat ca nu corespunde si ii va inceta CIM ?Inafara de CIM si fisa postului se mai fac si alte proceduri ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 11:14, 29 August 2013
Asa cum se prevede in art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Din textul de lege reiese ca, incetarea contractului de muncă pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă se realizează printr-o notificare scrisa , care are rolul doar de a înştiinţa cealaltă parte cu privire la incetarea raportului de munca existent.

La incheierea c.i.m. in afara de c.i.m., fisa postului :
- se efectueaza instructajul privind securitatea si sanatatea in munca - se intocmesc fisele de protectie etc.

- se intocmeste dosarul de personal al salariatului in cauza. Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.

La incetarea c.i.m., angajatorul va elibera:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.
multumesc
inca o intrebare dar daca acesti muncitori sunt trimisi de agentia de somaj se modifica ceva ?raman valabile aceleasi reguli ?
Nu se modifica cu nimic. Procedura este aceeasi.
multumesc
in cazul in care nu corespund trebuie sa le eliberez o negatie pt AJOFM in care sa specific ca nu corespund postului ?
Nu este obligatoriu sa trimiteti acea adresa catre AJOFM. Insa va trebui sa declarati postl vacant, asa cum se prevede in art.10 din Legea nr.76/2002.

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a reintra in drepturile de somaj Reka73 Reka73 Am o mare intrebare...poate sa ma ajute cineva? Am fost in somaj pana in luna noiembrie cand am fost angajata la o firma cu data de 23 noiembrie.Doresc sa va ... (vezi toată discuția)
Somaj - incetare cim in perioada de proba IstrateA IstrateA Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon. Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dat afara in perioada de proba Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, O persoana angajata pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile a fost angajata conform legii cu toate documentele necesare ... (vezi toată discuția)