avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor energie electrica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor energie electrica

Din aceasta iarna 2013-2014 se vor acorda subventii si ptr. cei care se incalzesc cu energie electrica . Eu am o pensie de 566 si indemnizatie de handicap accentuat . Intrebarea mea este daca indemnizatia de handicap este luata in calcul ca si venit deaorece, ptr a beneficia de acest ajutor mentionat mai sus trebuie sa te incadrezi intre 155si 615 pe membru de familie . Mentionez ca sunt o persoana singura , daca as beneficia unde ar trebui sa merg ca sa depun o cerere ptr a beneficia ?.multumesc ,o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 30 August 2013
Acordarea ajutorului de incalzire a locuintei cu energia electrica =dispozitive de incalzire autorizate pe energie electrica sau centrala termica cu functionare electrica trifazata,se poate asigura celor care nu detin nici unul din bunurile care duc la excluderea ajutorului pentru incalzirea locuintei
Solicitantii trebuie sa completeze formularul de cerere cu antetul primariei , specific pentru acest tip de incalzire
In functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie/persoana singura, se aproba ajutoarele pentru toata perioada sezonului rece (noiembrie – martie inclusiv) pentru familiile/persoanele singure care folosesc pentru incalzire energia electrica

Familii si persoane singure
transa de venit mediu
pe membru de familie suma compensare
0 - 155 262 lei
155,1 - 210 162 lei
210,1 - 260 137 lei
260,1 - 310 112 lei
310,1 - 355 87 lei
355,1 - 425 62 lei
425,1 - 480 44 lei
480,1 - 540 31 lei
540,1 - 615 19 lei
Ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie electrica (dispozitive de incalzire autorizate pe energie electrica sau centrala termica cu functionare electrica trifazata) se va acorda numai dupa efectuarea anchetei sociale pentru fiecare solicitant.
Cererile pentru acordarea de ajutoare pentru incalzire pe perioada sezonului rece pentru familiile care se incalzesc cu energie electrica se depun pana cel tarziu la data de 20 ale fiecarei luni, incepand cu luna octombrie pentru a beneficia incepand cu luna noiembrie si pana cel tarziu in luna februarie pentru a beneficia pentru luna martie .
Am omis sa spun ca blocul in care locuiesc este debransat intrucat , toti locatarii fara mine si-au montat centrale termice .Eu ma incalzesc intr-o singura camera cu un radiator . Intrebarea mea era daca indemnizatia de handicap accentuat este considerata ca si venit ? ,adica, trebuie sa o adun impreuna cu pensia si sa o declar ca venit?. In acest caz depasesc pragul de 615 lei .Mentionez ca am o pensie de 566 lei ,sunt singura si locuiesc intr-un ap. de 2 camere . Multumesc anticipat!
Proiectul de ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece nu a fost inca adoptat.
Elementele de noutate aduse se refera la:
- instituirea de ajutoare pentru incalzirea locuintei si pentru cei cei care utilizeaza energia electrica;
- acordarea ajutoarelor de incalzire cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri la inceputul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului;
- introducerea obligativitatii prezentarii de documente justificative referitoare la componenta familiei, veniturile realizate si situatia juridica a locuintei;
- introducerea anchetei sociale pentru stabilirea dreptului, in special pentru ajutoarele destinate acoperirii costurilor de incalzire cu energie electrica;
- introducerea indicatorului social de referinta (ISR) ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor si nivelurilor de venituri, in conformitate cu prevederile art. 14 din Legea asistentei sociale nr.292/2011. In prezent, ISR are valoarea de 500 lei.

Proiectul propune acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie electrica cu aceleasi limite de venituri ca si in cazul ajutoarelor pentru gaze naturale si lemne, carbuni, combustibili petrolieri, respectiv pana la 615 lei/persoana. Ajutoarele variaza intre 240 lei pentru familiile/persoanele cele mai sarace avand venituri de pana la 155 lei/persoana, si 48 lei pentru persoanele cu venituri intre 540,1 lei si 615 lei/persoana.
[ link extern ]

======

Edit later : vedeti Ordonanta Guvernului nr. 27/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 548, din 29 august 2013, ce urmeaza sa intre in vigoare la 3 zile de la publicare, adica in 1 septembrie.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de incalzire wabar wabar Buna seara, Va rog sa ma lamuriti, daca am certificat de hadicap fiind imobilizat la pat, am dreptul la acest ajutor de incalzire? Am am pensie de ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura, lorichirila lorichirila daca suntem 4 membri in familie,2 copii iar noi nu suntem casatoriti si locuim impreuna cu chirie putem beneficia de ajutorul de incalzire?Avem salariul minim ... (vezi toată discuția)