avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS de catre o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS de catre o intreprindere individuala

Mentionez ca am o Intreprindere individuala,cu un angajat. Pentru angajat platesc toate darile catre stat la fel ca un SRL. Firma functioneaza din anul 2005,perioada in care am avut si salariatul respectiv.Eu sunt angajat la o firma de constructii. La fiecare inceput de an duceam o adeverinta de salariat la cass ,asigurindu-ma ca in acest fel nu mai platesc alt cass pe firma.De anul acesta,cass nu se mai ocupa de colectarea darilor ce li se cuveneau.Se ocupa Administratia Fiscala teritoriala.Recent am primit o somatie de la acestia precum ca sunt dator la CASS o suma de aprox.500ron si penalitati de aprox. 2500 ron. Cum pot iesi din aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: celeterm , utilizator 10:36, 29 August 2013
cass - contributia la sanatate. Ma mir ca duceati o adeverinta si nu mai plateati sanatatea pe pfa, pentru ca indiferent de statutul de salariat sau nu trebuia sa platiti cota la sanatate aferenta venitului declarat la pfa. Poate va referiti la contributia la pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas atat ca angajat la o firma cat si contabil privat ContSters258910 ContSters258910 Buna ziua Am si eu o problema daca puteti sa ma ajutati! Sunt angajat la o firma pe post de contabil de unde mi se retine si vireaza din salar plata CAS-ului. ... (vezi toată discuția)
De unde pot obtine documente care sa ateste ce contributii si impozite au fost platite de angajator? Admin.John Admin.John ...am fost angajat la o firma de administrare imobile 2 ani de zile si patroana de acolo nu mi-a platit darile la stat(cas, cnas, bugetul de stat,somaj).Unde ... (vezi toată discuția)
Pfa mai vechi si contributii cas/cass pgrigoruta pgrigoruta Buna ziua, Am un PFA infiintat in 2008 (venit real) pe care l-am folosit aproximativ un an constant, dupa care l-am mai folosit doar sporadic. Am depus tot ... (vezi toată discuția)