avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda centura siguranta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda centura siguranta!

Tocmai am reusit sa o incasez!! Si culmea... de obicei folosesc centura dar azi am avut ghinion.
Situatia a fost urmatoarea: un politist se uita atent la mine care mergeam incet fiind la 10 metri de intersectie, imi face ceva semne, deschid geamul din dreapta( dinspre politist) si-mi spune cum il cheama (nu am inteles clar numele) si ca va trebui sa opresc ca nu am centura pusa. Opresc unde pot - dupa intersectie, vine un alt politist la mine care nu ma vazuse pana atunci (acesta din urma nici nu era echipat corespunzator - parca ar fi fost de la penitenciar nu la circulatie!), imi cere documentele, imi intocmeste procesul verbal iar la mentiuni l-am pus sa scrie astfel : "persoana care a intocmit procesul verbal nu a fost cea care a constatat contraventia" si am semnat.
Dupa parerea mea procesul verbal este nul intrucat formatul lui este "... agentul cosntatator...... am constatat urmatoarele......" ori baiatul acela care a venit la mine nu constatase nimic... el doar scria!!
Are rost sa fac contestatie? merita sa fac cateva drumuri la judecatorie? sau sa platesc amenda cat inca e mica!!
Nu incerc sa ma disculp... am gresit... dar greseala mea nu punea in pericol ceilalti participanti la trafic fata de unii ca ei care in urma cu 3 zile erau sa ma ia pe capota porbagajului cand manevrau masina cu spatele pe o trecere de pietoni!!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad_99 , utilizator 15:39, 11 Octombrie 2009
Luati legatura cu un avocat/jurist care , in urma consultarii procesului verbal sa va poata da un raspuns bazat pe intreaga situatie de ansamblu si nu doar pe cateva repere semnalate de dvs.
Ceea ce ati prezentat d-voastra este o nulitate relativa a procesului verbal si sigur va fi respinsa. Daca aveti si alte motive de nulitate este posibil sa castigati. dar tb sa ne explicati m.m.
ati semnat p-v, a fost trecut martor, l-ati primit.
De asta cred si eu ca ar tb sa luati legatura cu un av si va va spune daca intradevar a fost intocmit corect sau are alt motiv de nulitate absoluta.
Si mai mult decat atat puteti castiga si pe un probatoriu pe situatia de fapt.

av zaharia f.
Plangerea care m-am gandit sa o intocmesc se va baza pe doua argumente:
1. faptul ca masina mea are geamuri cu tenta din fabrica, eu eram imbracat in negru, ceea ce face ca observatia primului agent sa fie eronata;
2. faptul ca agentul care a intocmit procesul verbal s-a bazat pe spusele colegului aflat de cealalta parte a intersectiei;
si va relata o astfel de situatie:
- eu circulam regulamentar(cu centura), primul agent imi spune sa opresc dupa intersectie si sa pregatesc documentele(paradu-i-se ca nu pot centura), opresc unde mi-a spus, scot centura ca sa pot scoate documentele din torpedo, vine al doilea agent si imi ia documentele spunanadu-mi si motivul pt care am fost oprit!
Am semnat procesul verbal, nu a fost trecut nici un martor.
Multumesc pentru raspunsurile date!
Te-au filmat te-au fotografiat? Dacă nu, sănătate, îi baţi, mai ales că nu sunt martori. Puteai plăti jumate din minimum amenzii e o facilitate.
in plangere am mentionat si ca masina are geamuri cu tenta inchisa din fabrica;
rezolutia:
"Cum procesul verbal de constatare a contraventiei se bucura doar de prezumtia de legalitate care trebuie insa corelata cu prezumtia de nevinovatie aplicata petentului fapt ce implica dreptul acestuia de a dovedi liber, cu orice mijloc de proba carecterul nereal al mentiunilor inscrise in procesul verbal.........
............................. instanta constata plangerea fondata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)