Tocmai am reusit sa o incasez!! Si culmea... de obicei folosesc centura dar azi am avut ghinion.
Situatia a fost urmatoarea: un politist se uita atent la mine care mergeam incet fiind la 10 metri de intersectie, imi face ceva semne, deschid geamul din dreapta( dinspre politist) si-mi spune cum il cheama (nu am inteles clar numele) si ca va trebui sa opresc ca nu am centura pusa. Opresc unde pot - dupa intersectie, vine un alt politist la mine care nu ma vazuse pana atunci (acesta din urma nici nu era echipat corespunzator - parca ar fi fost de la penitenciar nu la circulatie!), imi cere documentele, imi intocmeste procesul verbal iar la mentiuni l-am pus sa scrie astfel : "persoana care a intocmit procesul verbal nu a fost cea care a constatat contraventia" si am semnat.
Dupa parerea mea procesul verbal este nul intrucat formatul lui este "... agentul cosntatator...... am constatat urmatoarele......" ori baiatul acela care a venit la mine nu constatase nimic... el doar scria!!
Are rost sa fac contestatie? merita sa fac cateva drumuri la judecatorie? sau sa platesc amenda cat inca e mica!!
Nu incerc sa ma disculp... am gresit... dar greseala mea nu punea in pericol ceilalti participanti la trafic fata de unii ca ei care in urma cu 3 zile erau sa ma ia pe capota porbagajului cand manevrau masina cu spatele pe o trecere de pietoni!!
Multumesc!
Luati legatura cu un avocat/jurist care , in urma consultarii procesului verbal sa va poata da un raspuns bazat pe intreaga situatie de ansamblu si nu doar pe cateva repere semnalate de dvs.
Ceea ce ati prezentat d-voastra este o nulitate relativa a procesului verbal si sigur va fi respinsa. Daca aveti si alte motive de nulitate este posibil sa castigati. dar tb sa ne explicati m.m.
ati semnat p-v, a fost trecut martor, l-ati primit.
De asta cred si eu ca ar tb sa luati legatura cu un av si va va spune daca intradevar a fost intocmit corect sau are alt motiv de nulitate absoluta.
Si mai mult decat atat puteti castiga si pe un probatoriu pe situatia de fapt.
Plangerea care m-am gandit sa o intocmesc se va baza pe doua argumente:
1. faptul ca masina mea are geamuri cu tenta din fabrica, eu eram imbracat in negru, ceea ce face ca observatia primului agent sa fie eronata;
2. faptul ca agentul care a intocmit procesul verbal s-a bazat pe spusele colegului aflat de cealalta parte a intersectiei;
si va relata o astfel de situatie:
- eu circulam regulamentar(cu centura), primul agent imi spune sa opresc dupa intersectie si sa pregatesc documentele(paradu-i-se ca nu pot centura), opresc unde mi-a spus, scot centura ca sa pot scoate documentele din torpedo, vine al doilea agent si imi ia documentele spunanadu-mi si motivul pt care am fost oprit!
Am semnat procesul verbal, nu a fost trecut nici un martor.
Multumesc pentru raspunsurile date!
in plangere am mentionat si ca masina are geamuri cu tenta inchisa din fabrica;
rezolutia:
"Cum procesul verbal de constatare a contraventiei se bucura doar de prezumtia de legalitate care trebuie insa corelata cu prezumtia de nevinovatie aplicata petentului fapt ce implica dreptul acestuia de a dovedi liber, cu orice mijloc de proba carecterul nereal al mentiunilor inscrise in procesul verbal.........
............................. instanta constata plangerea fondata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Amenda abuziva
Bogdan_25
Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)