avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudine valabilitate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudine valabilitate

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu fisele de aptitudine de la medicina muncii.
1.Avem un angajat caruia i-am cerut la angajare sa se duca la cabinet de medicina muncii pentru fisa. Cei de acolo i-au eliberat fisa din noiembrie 2012, care a fost ceruta de fostul loc de munca tot de la cabinetul respectiv, spunand ca e valabila un an .
2. Al doilea caz este : angajatul este inscris la cursul de agenti de securitate , la inscriere i se cere fisa medicala, o face la cabinetul de medicina muncii , acelasi cu care avem si noi contract si aduce un exemplar, dupa o luna de la control. Este valabil pentru angajare sau trebuie sa- l mai trimitem si noi inca o data.
3. In situatia in care am inregistrat CIM iar fisa medicala e cu o saptamana mai tarziu ce se mai poate face?
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:37, 29 Ianuarie 2014
Pentru fiecare firma/ loc de munca/ post de lucru se parcurg toate etapele mentionate de mine, in raspunsul din 29.08.2013.
Angajatorii sunt diferiti, riscurile profesionale identificate sie valuate pot fi diferite, chiar daca munca prestata de dvs. este tot munca de birou.
Cand se completeaza fisa de identificare a factorilor de risc profesional, fiecare angajator tine seama de evaluarea riscurilor (obligatorie conform Legii ssm nr. 319/ 2006 art. ) aflata in posesia sa.
Intervine si contractul de prestari servicii medicale incheiat de catre firme cu medicul specialist de medicina muncii. Chiar daca este acelasi medic, daca firmele sunt diferite si contractele d eprestari servicii medicale sunt cu siguranta diferite, iar fisa de aptitudine se semneaza de catre medicul specialist de medicina muncii, pentru fiecare firma in parte, dupa ce scrie si pune parafa pentru una din posibilitatile APT, INAPT, APT CONDITIONAT.

Este bine sa deschideti discutii separate daca aveti nelamuriri, chiar daca subiectul discutiei dvs. este asemanator cu o discutie deja deschisa de catre un alt utilizator. Numai asa puteti sa beneficiati de raspunsuri de la mai multi consultanti/ moderatori.
Buna ziua,

am urmatoarea situatie:
- daca un angajat urmeaza sa aiba CIM la doua firme diferite (dar acelasi cod CAEN si acelasi administrator si la aceeasi adresa unde isi desfasoara activitatea), activitatea fiind una de birou (conditii normale); la una dintre firme este cu program normal (8 h) si are functia de baza (acolo primeste deducerea personala) si la una este incadrat cu program partial (1 h), care ar fi abordarea legata de medicina muncii? Si la fel - cu securitatea in munca - care ar fi abordarea?

Tot asa (cum ati raspuns cazului de mai sus): trebuie oare intocmita fisa separata (la acelasi medic in cazul nostru) pt fiecare dintre posturi din ambele firme? Sau exista vreo derogare/asimilare la a doua firma a fisei de aptitudine?

Multumesc anticipat!
Raspunsul este acelasi.
Daca mai aveti nelamuriri este bine sa deschideti discutie separata, pentru a avea acces mai multi utilizatoari care sa va raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea locului de munca trebuie refacute toate analizele pentru fisa de medicina muncii? alina_29 alina_29 Daca dupa 3 luni de la angajare mi s-a incheiat cartea de munca, si doresc sa ma angajez in alta parte in acelasi domeniu, trebuie sa refac toate analizele ... (vezi toată discuția)
Angajare ImolaSzilagyi ImolaSzilagyi Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Imi puteti sa.mi ziceti va rog pana ce perioada este valabil avizul de la medicina muncii? si la o noua angajare sunt ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)