avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrare instalatie sanitara asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrare instalatie sanitara asociatie de proprietari

Se poate executa o lucrare în subsolul blocului cu un instalator iar după terminarea executării lucrării se poate face un proces verbal între asociaţie şi executan, proces verbal semnat de către administrator, preşedinte şi locatari ai blocului care au beneficiat de lucrare.P.V să conţină suma dată în prezenţa locatarilor.Se vrea abordarea unui instalator particular deoarece suma e foarte mare şi nu sunt bani pentru lucrare este c-am de 3 ori mai mult cu o societate.Instalatorul dă şi garanţie 12 luni.
Se poate sau nu.
Vă mulţumesc.
Pentru justificarea legala a sumei ar trebui incheiat contract prestari servicii
Executantul este persoana autorizata ?
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
ynocentta, utilizator
in mod obligatoriu, dupa terminarea lucrarii se va intocmi un proces-verbal de receptie a lucrarii. banuiesc ca inainte de inceperea lucrarii ati incheiat un contract de prestari de servicii!
In legatura cu plata. Daca suma pe care trebuie sa o achitati "trece" prin asociatie, atunci in mod obligatoriu trebuie ca scoaterea banilor din asociatie trebuie facuta cu acte, adica cu stat de plata. In aceste conditii trebuie sa calculati si sa retineti la sursa 16% - impozit pe venit si in plus trebuie atentionat meseriasul ca trebuie sa-si achite singur contributia la fd. de sanatate...
Daca va intelegeti altfel, adica cineva poate sa colecteze suma "din usa in usa", la terminarea lucrarii faceti asa cum ati propus dvs. Garantia poate fi stipulata in contractul de prestari de servicii, dar trebuie sa aveti incredere in meserias.
Noi am lucrat in ambele variante, dar am inceput sa lucram legal, cu firme, chiar daca costul este mai mare. Asta e...
Nu este persoană fizică autorizată.

Instalatorul nu este persoană fizică autorizată, a?a că plata la fd de sănătatte nu se mai face, trebuie respectate celelalte etape bănuiesc că banii au trecut prin asocia?ie.

De acum înainte trb executate lucrările cu firme, nemaifiind atâta bătaie de cap.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
Adriantot, moderator
Faca-se voia dumneavoastra dar nu este corect, nu este legal, nu asa se procedeaza cand trebuie facuta o reparatie intr-o asociatie de proprietari.
Pentru a efectua o lucrare în subsolul blocului trebuie obligatoriu firmă?

Alte discuții în legătură

Executare reparatie asociatie de proprietari elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna seara, Doresc sa stiu daca este obligatoriu ca reparatiile necesare sa fie executate de catre firme specializate sau se poate lucra si cu persoane ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa fie de acord ? catericex catericex Buna ziua, Intrebarea mea este in legatura cu reparatia acoperisului imobilului in care am un apartament. Cine trebuie sa aprobe decontarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Garantie reparatie alina_25 alina_25 In urma cu 3 luni la noi la bloc s-a facut o reparatie la subsol (nu mai zic de costul acesteia de peste 850 lei)dar se pare ca la nici 3 luni aceeasi ... (vezi toată discuția)