avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie nonprofit pentru promovarea unei activitati ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie nonprofit pentru promovarea unei activitati sportive

Buna ziua!
Doresc infiintarea unei asociatii pentru promovarea aeromodelismului pe plan local, in randul tinerilor.
Fiind vorba si de minori, este necesar consimtamantul parintilor la notar sau pe ce baza legala se pot desfasura activitati cu copiii ?
In viitor dorim sa ne afiliem la o federatie, se poate trece de la ONG la asociatie sportiva sau club sportiv?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:51, 30 August 2013
Membrii ong vor fi adulti. Activitatile le veti derula si cu minori pentru care este de ajuns consimtamantul scris al parintilor pe fisa de inscriere la respectiva activitate. Parintele va trebui sa stie clar la ce activitate va participa copilul, perioada, locul, in ce consta ea, ce costuri implica pentru copil si daca pot aparea eventuale riscuri.
Va veti infiinta ca ong si apoi veti obtine certificatul de identitate sportiva. Pentru afiliere la federatia respectiva, va rog sa-i contactati si sa aflati direct de la ei ce trebuie sa contina dosarul de afiliere.
Informatii aveti la adresa www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația sportiva Gabriel 195 Gabriel 195 Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără ... (vezi toată discuția)
Organizare turneu de poker isty1981 isty1981 Buna ziua! Cum as putea sa organizez un turneu de poker fara a avea oun SRL? Prin Asociatie sportiva se poate? Mentionez ca nu doresc sa castig bani din ... (vezi toată discuția)
Infiintare club sportiv poker ralucagogiltan ralucagogiltan care este baza legala si procedura infiintarii unui club sportiv de poker (vezi toată discuția)