avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare acte de studii ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare acte de studii ITM

Pun aceste doua intrebari deorece am vazut prin presa ca se inmultesc falsurile in randul diplomelor de licenta/bac:

1.Cum verifica ITM valabilitatea diplomei de bac sau de licenta a unui angajat(daca este fals) si ce sanctiuni aplica ulterior.

2. Cum poate verifica un angajator valabilitatea actelor de studii la angajarea unei persoane(pt a nu fi fals).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 29 August 2013
1.Cum verifica ITM valabilitatea diplomei de bac sau de licenta a unui angajat(daca este fals) si ce sanctiuni aplica ulterior.

ITM-ul nu are atributii in acest sens.

2. Cum poate verifica un angajator valabilitatea actelor de studii la angajarea unei persoane(pt a nu fi fals).

Poate depune o sesizare la Ministerul Educatiei sau poate face plangere penala. Sunt actiuni de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma falsa de bac la un profesor Vlad Garba Vlad Garba Sunt directorul unei unitati de invatamant si am suspiciunea ca cel putin unul dintre angajati are diploma de bacalaureat falsa. Precizez ca are si studii ... (vezi toată discuția)
Nerecunoastere diploma licenta sce76 sce76 Buna ziua.In urma unor dispute pe baza acreditarii/neacreditarii formei ID a unor facultatii din cadrul universitatii S.Haret, promotia 2009, , m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Situatia de neeliberare a unei diplome de licenta, in forma tipizata MFlory MFlory Buna ziua, In situatia in care, o persoana a absolvit studiile Facultatii de Drept, la Universitatea Ecologica din Bucuresti, cu examen sustinut, la ... (vezi toată discuția)