avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

as dori sa intreb cu cate luni inainte trebuie sa depun dosarul de pensionare,urmas eu trebuind sa ies la pensie dupa sotul meu(decedat in 2006) in martie 2014,respectiv la 59 ani si 9 luni?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:06, 30 August 2013
1. Cererea de pensie, impreuna cu celelalte acte necesare, se depune incepand cu ziua in care indepliniti conditiile pentru a primi pensie de urmas, adica incepand cu ziua in care impliniti varsta standard de pensionare.

2. Varsta standard de pensionare este stabilita de lege in functie de luna si anul nasterii dvs.
eu sunt nascuta in 1954,iunie,iar in ceea ce priveste cererea stiam ca se depune cu sase luni inainte.
Femeie nascuta in iunie 1954 poate iesi la pensie in martie 2014.
Asa cum v-a raspuns d-nul Tudor Valeriu dosarul se depune incepand cu ziua in care indepliniti conditiile.
Termenul acela de depunere cu 6 luni inainte de indeplinitrea varstei de pensionare era in legea veche (Legea 3/1977)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sau ajutor social? costin_84_d costin_84_d Buna ziua as avea urmatorul caz:femeie nascuta 17-06-1954 cu stagiu de cotizare de 21 ani.sotul a decedat acum 2 ani cand inca nu iesise la pensie.acum nu are ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa legea veche ioana56 ioana56 Buna ziua, Sunt nascuta in 7 ianuarie 1954, si doresc sa ies la pensie dupa legea veche , adica la 57 ani.Mentioneaz ca am lucrat ca functionar public din ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta ContSters213025 ContSters213025 Buna ziua, Soacra mea e nascuta pe 25 octombrie 1954 si are 19 ani si 7 luni vechime in campul muncii. As dori sa intreb daca iese la pensie pentru limita ... (vezi toată discuția)