avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt si violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt si violare de domiciliu

Buna seara.Acum vreo 2-3 sapt stateam in fata blocului cu mai multi prieteni...cand am vazut o vecina ca a iesit din scara blocului.Stiind ca baiatul dansei este plecat de acasa si aceasta a ramas singura,am mers repede la ea in casa si am luat din portofel suma de 200 de lei...am iesit inapoi in fata blocului..aceasta m'a vazut ca eram afara si cand a plecat si cand s'a intors...precizez ca aceasta a fost plecata 10 minute..pana la magazin...nu am antecedente penale nici probleme cu legea..decat o singura data cand am incercat sa fur dintr'un mall un marker...aveam 12- sau 13 ani...precizez ca nu am spus la nimeni si veina stie ca eu nu sunt vinovat..deoarece m'a vazut tot timpul afara...aceasta a chemat politia siacestia au luat amprente..2 fete au fost chemate la politie unde li s'au pus cateva intrebari...acestea mi'au spus ca nu li s';au luat amprente si au spus ca politia nu a gasit amprente...doar le'au intrebat daca sunt de acord sa li se ia amprente si daca sunt de acord sa mearga la testul cu detectorul de minciuni...in rest nu sunt alte suspiciuni..eu astazi am primit citatie sa merg luni la politie...ce mi se poate intampla?????luam in calcul ca se poate retrage plangerea...va rog sa imi spuneti ca sunt foarte nelinistit...multumesc!
Chiar daca vecina stie ca eu nu sunt vinovat.,urmele lasate de dvs va pot trada,astfel incat vecina ar putea ,in baza probelor legale sa isi schimbe radical parerea despre dvs
Daca politia a ridicat amprente,daca dvs ati primit citatie,exista posibilitatea sa se confrunte amprentele dvs cu cele ridicate de la domiciliul vecinei
Pana la posibilitatea retragerii plangerii,exista posibilitatea ca politia sa constate coincidenta de amprente,situatie in care chiar daca vecina isi retrage plangerea,ramane sa raspundeti pentru consecintele faptei dvs
Indiferent de deznodamantul din situatia actuala,incercati pe viitor sa va retineti a mai savarsi astfel de fapte
Cele doua fete care au fost deja la politie au spus ca nu li s'au luat amprente...si sigur nu ma mint..Pe citatie scrie ca ma voi przente in calitate de martor..daca se descopera ca eu am fost..si vecina isi retrage plangerea...si spune politiei sa nu imi faca nimic...pot scapa?sau mi se va da ceva cu suspendare..sau amenda...va rog sa imi spuneti..mltumesc din suflet.
In situatia in care exista inregistrata la autoritatea politiei o plangere sub aspectul savarsirii de infractiuni,in conditiile in care politia a prevalat amprente de la locul faptei,este greu sa opereze spune politiei sa nu imi faca nimic..
Daca cercetarile politiei se finalizeaza cu identificarea autorului furtului,conditionat de pretentiile partii vatamate,de atitudinea dvs,politia retinand pericolul social,valoarea prejudiciului,poate dispune diferite sanctiuni - inclusiv amenda administrativa
Inchisoarea nu se ia in calcul nu?Daca voi primi amenta administrativa aia nu "pateaza cazierul"?Si despre ce suma este vorba?Multumesc.
Daca plec din tara ce se poate intampla?Ma ia iar la intrebari cand vin?

Alte discuții în legătură

Dosar penal oana82 oana82 buna!am si eu o problema..cu 3 luni in urma un amic a intrat intr-o altercatie cu un domn pe strada...s'a generat o bataie la care a luat parte si fiul ... (vezi toată discuția)
Cod penal distrugere actionare in judecata m1ha1.blogs m1ha1.blogs Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)