avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie din Germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie din Germania

Buna ziua,
O societate, platitoare de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza din Germania o remorca second hand. Factura primita nu contine TVA. Ce mi se pare ciudat:
1. am verificat pe VIES societatea din Germania, numarul de tva este valid dar la numele societatii si la adresa nu apare scris nimic.
2. pe factura nu este trecut codul nostru fiscal doar numele societatii si adresa (desi s-a cerut expres acest lucru)
3. pe factura sunt trecute urmatoarele mesaje (google translate):
acesta est un export duty-free pentru Romania
;
vom calcula salariile trimis in functie de livrare
;
Factura Nu AV-13007
(Rechnung-Nr AV-13007)
Cum clasific aceasta operatiune, achizitie intracomunitara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 14:58, 4 Septembrie 2013
Buna seara,

In opinia mea, este o achizitie intracomunitara, avand in vedere faptul ca aveti codul valid de TVA al furnizorului, chiar daca nu apare denumirea. POate ar trebui totusi sa obtineti o factura care sa contina si codul de TVA al persoanei care face achizitia.

Export duty-free poate sa insemne de fapt operatiune scutita de taxa, avand in vedere exactitatea traducerii cu google.

Numai bine
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)