avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubiri CFR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubiri CFR

Buna ziua,
Aseara,am circulat pe ruta Ploiesti - Brasov cu un tren Inter-Regio,nr.1945.
M-am urcat la Ploiesti Vest la ora 20.06.Dupa 1,5 km.trenul s-a oprit si a stagnat acolo mai bine de 3 ore.Defectiune locomotiva.A venit alta locomotiva de la Campina,a fost legata la tren,dar nua putut sa-l tracteze.A plecat si a revenit in capatul celalalt al trenului si ne-a tractat inapoi la Ploiesti Vest,unde am mai stat ceva timp.Apoi s-a pus in miscare trenul si am ajuns la Brasov la 01.45 dimineata, dupa 5 ore 45 min.
Vreau sa stiu ce anume trebuie sa fac sa fiu despagubit,atat eu,cat si alti calatori. Am mers la Brasov la ghiseu si ne-a confirmat,in scris,cu stampila,intarzierea de 210 minute. Martori sunt destui.
Astfel de aspecte,vad ca sunt tolerate de sefii ierarhici din CFR,cu toate ca sunt destul de dese.Mereu am vazut mentionate intarzieri de ordinul zecilor si chiar sutelor de minute,chiar pe ecranele din statiile CFR,dar nimeni nu face nimic pentru a se remedia.
CFR - tace si isi bate joc de calatori.
Ma gandesc eu,ca biletul este un fel de contract intre CFR si calator,pe care chiar CFR mentioneaza timpul in care transporta calatorul la destinatie.
Deci,nu si-a onorat contractul. Cum trebuie procedat pentru a fi despagubit ?
Ce legislatie se poate aplica ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:31, 31 August 2013
Cautati pe goagal cuvintele magice "despagubiri intarizieri cfr" iar primele link va vor conduce la modalitatea de despagubire in cazul intarzierilor CFR.
In meniul site-ului CFR [ link extern ] .
Multumesc pentru intentie.Link-ul acesta nu exista...sau,cel putin asa imi indica mie la deschidere.
O zi buna.
Astept alte sugestii,din partea specialistilor.
S-a "lipit" de link restul din fraza si din acest motiv nu puteti accesa site-ul companiei CFR.
Linkul corect este mai jos

[ link extern ] /

Introduce-ti pe google "despagubiri intarizieri cfr" iar primele doua rezultatele sunt pdf-uri pe care le descarcati, in cele doua fisiere sunt informatii referitoare la modalitatea de despagubire.

Calea si mai usoara, selectati ce am boldat, click maus dreapta si "Cautati in Google dupa despagubiri intarizieri cfr"
Da,am vazut.Multumesc.
Am gasit ceva,precum ca exista o ordonanta de guvern care prevede o derogare pt.5 ani de la o prevedere UE,dare obliga despagubiri de la CFR.
Insa,am gasit si motivarea la derogare....si este pentru infrastructura.Ori,in cazul meu nu este vorba de infrastructura,ci de incompetenta si ignoranta unor angajati CFR,din vina carora s-a produs intarzierea.
Credeti ca exista sanse pentru ceva despagubiri morale,avand in vedere discomfortul creat ?
Prin instanta,sigur se pot recupera 50% din pretul biletului. Numai prin instanta.
Dar eu,vreau despagubiri morale.Si nu numai eu,ci suntem mai multi.
A mai facut cineva asa ceva ? Stiti cumva de vreo speta similara,unde s-au acordat daune morale de la CFR,pentru intarzieri ?
Astept un raspuns calificat.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere tren cfr gera905 gera905 in data de 03.06.2015 trenul IR1580 a avut o intarziere de 40 min. Cerand in gara Cilnita o restituire din pretul biletului, seful de gara ridica din umeri si ... (vezi toată discuția)
Probleme cfr tudor92 tudor92 Astăzi, 1 decembrie 2011, am mers cu trenul R347 de la Braşov până la Bucureşti Nord.Am avut cu mine o bicicletă demontabilă iar conform site-ului ... (vezi toată discuția)
Conform carei legi te da jos din tren daca calatoresti fara bilet? alexmari alexmari Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, in cazul calatoriei pe tren fara bilet, care este articolul de lege care reglementeaza datul jos din tren? Am citit ... (vezi toată discuția)