avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta

Buna ziua,

Sunt pensionara la limita de varsta , incepand cu data de 01.03.2013 si am lucrat ca si inspector in Ministerul de Finante . Cat timp am fost incadrata in munca am beneficiat de sporuri si de al 13 -lea salariu asupra carora au fost aplicate contributiile aferente .
Acum la pensie nu au fost luate in calcul cele mentionate mai sus si as vrea sa stiu daca exista o cale legala pentru a-mi recupera drepturile .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 30 August 2013
1. Eu cred ca eu fost luate in calculul punctajului la pensie deoarece aceste sume au fost trecute in D112 si s-au efectuat retinerile de contributii penru pensie.

2. - Verificati la angajator daca daca au trecut aceste sume in declaratia lunara nominala D112.
- De asemenea puteti sa solicitati Casei de Pensii sa va dea buletinul de calcul a pensiei si se vede si acolo daca aceste sume au fost valorificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.as dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am ... predutcristina47 predutcristina47 Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am pierdut cartea de munca) ,am mers la fiecare unitate de invatamant .,dar la 2 scoli unde am ... (vezi toată discuția)
Probleme luare in calcul sporuri la metrorex sunsray sunsray Bună ziua, Mama mea - care a lucrat la metrou la fel ca tatăl meu care a decedat - a solicitat ieșirea la pensie și tocmai a primit de curând decizia ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ... aenimnairam aenimnairam Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ? (vezi toată discuția)