Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am pierdut cartea de munca) ,am mers la fiecare unitate de invatamant .,dar la 2 scoli unde am functionat pur si simplu nu mai gasesc actele/state de plata din perioda 2002-2003.
Mi se spune ca fac eforturi sa le gaseasca,au ajuns chiar sa imi spuna ca piate nu imi mai aduc eu aminte daca am functionat ca si prifedor acolo in scoala.
A trebuit sa sune de la Inspectoratul scolar la unitatea de invatamant ca sa ma si ia cineva in seama.
Este vorba de Scoala gimnaziala cu clasele I-VIII Hiniva,jud.Mehedinti.
Sa imi spuna cineva daca este legal sa procedeze asa si ce trebuie sa fac in cazul,in care nu se mai gasesc sratele respective.
Va multumesc.
Nu aveti nevoie de nici un fel de adeverinte pentru acea perioada . Dupa 01.04.2001 - de cand a intrat in vigoare Legea 19/2000 , care instituia contributia salariatului la fondul de pensii publice - se iau in considerare absolut toate sumele pentru care s-a platit ( sau s-a datorat ) CAS . Angajatorul avea obligatia sa depuna la Casa de Pensii o situatie a contributiei fiecarui salariat , prin urmare , Casa de Pensii are deja aceasta evidenta . Daca sunteti deja pensionara , punctajul dvs. s-a calculat si pentru acele sume . Aveti nevoie de adeverinte numai pentru perioada dinainte de aceasta data , daca ati avut castiguri netrecute in cartea de munca ( sporuri cu caracter nepermanent , al 13-lea salariu , etc. ) .
Personal , am primit , la iesirea la pensie ( pe Legea 263/2010 ) punctaj pentru toate sumele nepermanente primite . Am buletinul de calcul a pensiei si fluturasii de salarii , am verificat sumele si sunt luate in calcul integral , la leu .
Adeverinta venit
mihaibatranu
Buna ziua. In vederea pensionarii la limita de varsta, de la casa de pensii mi s-a solicitat o adeverinta de venit de la firma unde am lucrat, care sa cuprinda ... (vezi toată discuția)