avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am ...

Buna ziua.As dori sa stiu cum pot obtine vechimea in invatamant*am pierdut cartea de munca) ,am mers la fiecare unitate de invatamant .,dar la 2 scoli unde am functionat pur si simplu nu mai gasesc actele/state de plata din perioda 2002-2003.
Mi se spune ca fac eforturi sa le gaseasca,au ajuns chiar sa imi spuna ca piate nu imi mai aduc eu aminte daca am functionat ca si prifedor acolo in scoala.
A trebuit sa sune de la Inspectoratul scolar la unitatea de invatamant ca sa ma si ia cineva in seama.
Este vorba de Scoala gimnaziala cu clasele I-VIII Hiniva,jud.Mehedinti.
Sa imi spuna cineva daca este legal sa procedeze asa si ce trebuie sa fac in cazul,in care nu se mai gasesc sratele respective.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 22 Octombrie 2024
Nu aveti nevoie de nici un fel de adeverinte pentru acea perioada . Dupa 01.04.2001 - de cand a intrat in vigoare Legea 19/2000 , care instituia contributia salariatului la fondul de pensii publice - se iau in considerare absolut toate sumele pentru care s-a platit ( sau s-a datorat ) CAS . Angajatorul avea obligatia sa depuna la Casa de Pensii o situatie a contributiei fiecarui salariat , prin urmare , Casa de Pensii are deja aceasta evidenta . Daca sunteti deja pensionara , punctajul dvs. s-a calculat si pentru acele sume . Aveti nevoie de adeverinte numai pentru perioada dinainte de aceasta data , daca ati avut castiguri netrecute in cartea de munca ( sporuri cu caracter nepermanent , al 13-lea salariu , etc. ) .
Trebuie obtinuta adeverinta..majoritatea Caselor de pensii cer asa ceva.
Personal , am primit , la iesirea la pensie ( pe Legea 263/2010 ) punctaj pentru toate sumele nepermanente primite . Am buletinul de calcul a pensiei si fluturasii de salarii , am verificat sumele si sunt luate in calcul integral , la leu .
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Nu are nicio legatura cu ce a intrebat utilizatorul ..haideti sa evitam mesajele offtopic.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit mihaibatranu mihaibatranu Buna ziua. In vederea pensionarii la limita de varsta, de la casa de pensii mi s-a solicitat o adeverinta de venit de la firma unde am lucrat, care sa cuprinda ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)