avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata unui salariu mediu pe companie la nastere pt mama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata unui salariu mediu pe companie la nastere pt mama

Daca in contractul individual de munca este prevazut ca se aplica prevederile legii 53/2003 atunci mama beneficiaza de plata de catre angajator a unui salariu mediu pe companie la nasterea primului copil? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 30 August 2013
Niciodata Codul Muncii nu a reglementat asa ceva.

Acordarea unui ajutor de nastere este psobila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil , in reg.intern al angajatorului sau in c.i.m.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii - mai ales pe cei din sectorul privat - sa acorde asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu cici_ka cici_ka Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului, acesta mai beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil july_pink2003 july_pink2003 As dori sa stiu daca angajatorul-companie privata este obligat sa plateasca un salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil de-al angajatei. Specific ca am ... (vezi toată discuția)