O societate "A" care aplica tva la incasare emite o factura catre o societate 'B" care nu este inregistrata in scopuri de tva . Societate A va deduce tva-ul la momentul incasarii sau facturarii ? Rog raspuns cu trimitere la lege.
Societatea care aplica TVA la incasare va colecta TVA la incasarea facturii emise, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. In cazul in care in termen de 90 de zile nu se incaseaza factura, din a 90-a zi TVA va deveni exigibila.
Asa am facut si eu, dar cei de la finate iasi nu au fost de acord spunand-mi ca ei au fost prelucrati in sedintele lor si au primit si o nota prin care se precizeaza ca ambii parteneri trebuie sa fie inregistrati in scopuri de tva . Mi-au calulat penalitati pt tva si m-au pus sa-l platesc chiar daca nu l-am incasat; in procesul de control invocand art 134.2. Culmea ca am sunat la finate serv metodologie si am intrebat cum trebuie procedat si mi-au zis ca la incasare . Tva -ul asta de acu se apropie de 90 zile oricum trebuie sa-l platesc, penalitatile si ele , dar nu stiu cum sa procedez de acu incolo ca o sa mai am spete din astea