avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sunt ceva noutati in noul cod civil referitoare la succesiune?
pentru acceptarea unei succesiuni poti merge la orice notar? de ce acte ai nevoie? am mai citit discutii cum ca nu ar fi nevoie de certificatul de deces , unii notari cer altii nu, ci doar de buletinul sucesorului si datele personale ale celui decedat?

Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 13:04, 2 Septembrie 2013
Au intervenit si modificari in aceasta materie, dar la intrebarile punctuale raspunsurile sunt:

-va puteti adresa oricarui notar public din raza de competenta a ultimului domiciliu al defunctului;
-pentru ca succesiunea se deschide prin moarte este necesara dovada ca persoana a carei succesiune urmeaza sa se deschida a decedat. Dar aceaste aspecte le veti stabili cu notarul, la depunerea cererii de dezbatere a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala deschidere succesiune Eugen Enescu Eugen Enescu Va rog mult lamuriti-ma :tatal a decedat la brasov inaintea mamei mele iar mama la teleorman.Problema este ca nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii in alt judet cocoon cocoon Dezbaterea succesiunii se poate face doar in circumscriptia de care apartine cel decedat sau se poate initia si in raza domiciliului celui care este mostenitor ... (vezi toată discuția)
Acte pamant stelieli stelieli Se pot face acte notariale pe pamant dintr un judet in altul ? (vezi toată discuția)