avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Eliberare certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Eliberare certificat fiscal

ca sa-mi pot ridica certificatul fiscal trebuie sa-mi achit toate darile din anul respectiv sau este un abuz ,eu am simtit ca este un shantaj da-ti platesti iti dam.....:sorry:
Cel mai recent răspuns: florin7x10 , utilizator 21:11, 30 August 2013
Din ce cunosc eu, nu exista nicaieri mentionata conditionarea acordarii unui act de plata unor datorii catre institutia respectiva. Corect ar fi emiterea unui certificat fiscal cu mentionarea datoriilor catre bugetul local. In practica, insa, se conditioneaza emiterea unui act de plata tuturor taxelor locale.
ok ,multumesc.
Certificatul de atestare fiscala emis de autoritatarilr publice locale conform codului de procedura fiscala, art 115:
[ link extern ]

se emite la solicitarea contribuabilului cu sau fara datorii dupa cum dvs ati achitat sau nu.
Daca acest certifciat va este de trebuinta pentru vanzarea unui bun al dvs si aveti datorii fata de bugetul local atunci nu veti putea instraina(vinde) inainte de achitarea datoriilor(toate) catre bugetul local
Am vrut sa inchiriez o parcela de teren arabil [gradina] apartinand primariei si-mi cere certificatul fiscal, incerc sa-l scot acolo imi spune sa-mi achit tot impozitul pana la data de azi, mai tarziu imi spune ca merge sa-mi achit impozitul doar pe primele sase luni asa ca mi s-a parut un criteriu asa dupa bunul plac al bugetarului respectiv. Intrebarea este ;Daca sunt obligat de vreo lege sa-mi platesc impozitul altfel nu-mi elibereaza C.F.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
florin7x10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Obținere certificat urbanism pentru racordarea la curent electric, în scopul utilizării pompei de apă și a altor scule electrice VGhe VGhe Bună ziua. Mai nou, de la începutul anului 2023, primăria municipiului Satu Mare condiționează emiterea certificatului de urbanism pentru \"Branșament ... (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)