avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune loc de veci

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un sfat:
bunicul meu a decedat acum 2 ani. in urma sa , am mostenit un loc de veci la cimitirul reinvierii. in cadrul demersurilor facute pentru succesiunea locului de veci,in urma decesului bunicului meu, am aflat ca am de platit o suma foarte mare retroactiv , pentru ca bunicul meu, nu a platit impozitul pe acest loc de veci, stiind ca are dreptul gratuit, in calitate de veteran de razboi.
va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in aceste conditii si cat este taxa anuala la acest cimitir.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:14, 30 August 2013
Intr-o situatie similara m-am aflat si eu acum 1 an. Nu ai alceva de facut decat sa achiti respectivul cuantum care sa adunat pe parcursul anilor ce au trecut. La fel am facut si eu.
De regula,locurile de inhumare se concesioneaza,respectiv titularul detine dreptul de folosinta,fara a detine titlu de proprietate asupra locului respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de înhumare în cimitir concesionat pe veci bunicului, fost ... Duracell43 Duracell43 Loc de înhumare în cimitir concesionat pe veci bunicului, fost veteran război, acum este al mamei, care a mostenit locul, specificat și pe certificatul de ... (vezi toată discuția)
Loc de veci veterani ContSters237742 ContSters237742 Buna ziua Am in intretinere un batran in varsta de 92 ani si am inteles ca are dreptul gratuit la un loc de veci conform legi 44/1994 Ce nu inteleg ,sunt ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)