avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de înhumare în cimitir concesionat pe veci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de înhumare în cimitir concesionat pe veci bunicului, fost ...

Loc de înhumare în cimitir concesionat pe veci bunicului, fost veteran război, acum este al mamei, care a mostenit locul, specificat și pe certificatul de moștenitor, și i se cere o taxa de 400 RON pentru reconcesionare pe 25 ani sau 804 Rin pe 49 ani... Este legal? Locul este mostenit cu aceasta specificație, pe veci.... Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:13, 31 Martie 2023
Legislatia prevede concesionarea pe 25 ani, apoi este necesara o noua concesionare pentru a pastra locul de veci.
Art.22. - Locurile de înhumare din cimitire pot fi concesionate pe baza de taxe sau atribuite
gratuit, în condițiile prezentului Regulament și a prevederilor legale.
Actul de concesionare (atribuire) încheiat cu această ocazie conferă titularului numai dreptul de
folosință pe termen limitat de 7 ani sau 25 ani conform Regulamentului, sau nelimitat potrivit unor
legi speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci veterani ContSters237742 ContSters237742 Buna ziua Am in intretinere un batran in varsta de 92 ani si am inteles ca are dreptul gratuit la un loc de veci conform legi 44/1994 Ce nu inteleg ,sunt ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
mostenitorul testamentar are dreptul la cele doua locuri cimitir mostenite? hill hill Sunt mostenitor testamentar a matusii mele materne a doua locuri cimitir. Locurile trebuie reconcesiontae in 2014, cand expira termenul de concesionare. Mi ... (vezi toată discuția)