Sunt mostenitor testamentar a matusii mele materne a doua locuri cimitir. Locurile trebuie reconcesiontae in 2014, cand expira termenul de concesionare. Mi s-a pus in vedere sa ' instrainez' un loc, pentru ca 'legea' nu-mi da voie sa mostenesc doua locuri la cimitir.Mentionez ca nu pot intraina nici un loc, intrucat in unul este inhumata bunica mea materna, iar in celalat este inhumata matusa mea, cele doua locuri fiind in spatiul aceluiasi mormant de familie, unul langa altul.
Intrebare:
1.care lege stipuleaza aceasta aberanta reglementare a mostenirii locurilor din cimitirele publice?
2. ce procedura legala trebuie sa urmez sa obtin inscrierea la administratia cimitirului public a celor doua locuri obtinute prin mostenire testamentara in 2013?
In asteparea raspunsului dvs, va multumesc anticipat.
Am reusit sa gasesc ' Regulamentul Cimitirelor din Iasi din iulie 2009' din care am extras doua articole, pe care le prezint aici pentru a obtine de la un avocat/ jurist clarificarea de care am nevoie:
Art.9 " Fiecare persoana adultaare dreptul la concesiunea unui loc de inhumare'.
Art. 11 '' Concesiunea locurilor de inhumare amenajate si neamenajate poate fi transcrisa de pe numele titularului pe numele altei persoane prin mostenire in baza certificatului de mostenitor si numai pentru concesiunile pe termen nelimitat''
Orice aprobare de concesionare locuri cimitir public trebuie sa fie APROBATA SI SEMNATA DE PRIMARUL IASI!
Repet: Cand am prezentat actul de mostenire la Adm cimitirului public Iasi, mi s-a respins cererea de a deveni proprietar pe 2 ( doua ) locuri, invocand ' legea primariei Iasi' ca nu pot detine decat 1 (unu) loc!!!:O
Intrebare: Eu- ca mostenitor testamentar a 2 ( doua locuri) in cimiturul public Iasi- pot deveni propietar si concesiona pe 'termen nelimitat' mormantul familiei mele? Cele doua locuri trebuie reconcesionate in 2014,ele fiind concesionate pe 25 ani (din 1989) ,timp in care au fost platite toate taxele impuse de primaria Iasi.
Pentru a evita confuzia mea totala,:-/ multumesc
Cesiune loc de veci
dubick
La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)