avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conventie plata credit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conventie plata credit restant

Am un credit la o banca pentru care s-a inceput executarea silita. Suma pe care trebuie s-o platesc se compune din debitul principal, dobanzi si dobanzi penalizatoare - care sunt ff mari. Am propus plata datoriei esalonat. Banca a fost de acord sa incheiem o conventie de plata dar prin executor si plata dobanzii in continuare pana la achitarea intregii datorii. Tot banca solicita ca aceasta conventie sa fie semnata cu executorul. As vrea sa stiu cat este de legala aceasta conventie prin executor si daca se poate sa-mi calculeze dabanda la dobanda.
si nesemnata prin executor conventia este valabila in conditiile in care contractul de credit este titlu executor...
deci este valabila
credite a scris:

Suma pe care trebuie s-o platesc se compune din debitul principal, dobanzi si dobanzi penalizatoare - care sunt ff mari.



dobanzile penalizatoare (ff mari) nu sunt legale.

Clauza penală prin care se stabileşte obligaţia restituirii la scadenţă a sumei împrumutate sub sancţiunea penalităţilor de întârziere, pe lângă dobânda contractuală convenită sau pe lângă dobânda legală, contravine prevederilor legii.
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. XI
din 24 octombrie 2005, Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 123 din 09/02/2006
[ link extern ]




Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
ContSters257414, utilizator
Complet fals ce spune dnul lee-vu. Doar in conventiile civile, nu si in contractele bancare, clauzele ce stabilesc dobanzile penalizatoare sunt nule.

Pentru creditele bancare penalitatile sunt perfect justificate. Banca este obligata sa constituie provizioane, asadar are pierderi ce nu pot fi acoperite decat prin aceste penalitati. Neplata reprezinta culpa debitorului, iat penalitatile sunt sanctiunile pentru aceasta culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte- imposibilitate plata credit malina_alina33 malina_alina33 Buna seara, Am o rugaminte adresata celor care sunt in cunostinta de cauza. Am contactat acum 5 ani un imprumut de nevoi personale, cu termen de rambursare ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere imprumut cristiana11 cristiana11 As dori sa stiu daca[b] e valabila [/b]clauza prin care X se obliga ca in cazul in care pana la data de 01.01.2009 nu-i va restitui lui Y suma imprumutata de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi penalizatoare la un credit poprit adrianvasile1987 adrianvasile1987 Buna ziua, Pe scurt vreau sa intreb daca se pot adauga dobanzi penalizatoare la un credit neplatit, executat silit si cu poprire. Situatia mea e asa: ... (vezi toată discuția)