avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cardul european profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cardul european profesional

Are cineva informatii despre acest card?
Am auzit si un lucru care mi se pare cel putin ciudat adica se vor inscriptiona pe acesta informatiile medicale ale solicitantului de loc de munca adica aceste date nu ar trebuii sa fie confidentiale adica daca posesorul acestui card are sa zicem epilepsie sau alta boala va aparea automat la citirea acestuia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 31 August 2013
1. Cred ca va referiti la cardul european de sanatate .

Cererea pentru obtinerea lui se va semna de catre solicitant si se va depune in original la sediul casei de asigurari de sanatate judetene, respectiv, la sediul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.
Cererea va trebui insotita de o copie dupa buletinul sau cartea de identitate (certificat de nastere pentru minorii sub 14 ani) si de dovada calitatii de asigurat pe ultimii 5 ani.
[ link extern ] -

2, Cardul profesional european este un CV electronic, menit, în teorie, să le înlesnească şomerilor angajarea atât în ţară, cât şi în străinătate.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele AJOFM se pot prezenta deja la ghişeele instituţiei din judeţ pentru a afla cum să devină posesori ai unui astfel de card.
Documentul va conţine toate informaţiile necesare angajatorului şi poate fi folosit de şomeri şi de cei care îşi caută un loc de muncă, cu condiţia să fie înregistraţi la ANOFM, prin intermediul agenţiilor locale din ţară.

La cardul profesional european am priceput ca se vor trece pe acel card inclusiv datele medicale ale acelei persoane adica daca o persoana are eu stiu epilepsie sau hiv sau altceva ce se va trece pe acel card sau daca in trecut avut concediu medical pt o anume boala sau cate concedii medicale avut?
Este acest card european obligatoriu pentru toti somerii?
Cardul european profesional nu cuprinde date medicale. Informatiile cuprinse in cardul profesional vor avea in vedere masurile active personalizate de care au beneficiat persoanele in cautarea unui loc de munca, astfel incat sa se poata oferi o imagine cuprinzatoare a serviciilor furnizate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea cardului de sanatate normator normator Este obligatoriu ca in cardul de sanatate sa fie trecute toate problemele de sanatate?, toate diagnosticele, chiar si cele cu caracter confidential? (vezi toată discuția)
Cum obtin cardul european de asigurat? adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Va rog sa imi spuneti care este modalitatea de a obtine un card de sanatate european? Va multumesc cu stima (vezi toată discuția)
Victima a unui accident-asigurari medicale in ue nicu73 nicu73 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajat la o firma din Suedia cu contract permanent de munca unde platesc toate taxele si ... (vezi toată discuția)