Buna seara,in urma cu 2 luni fetita noastra in urma unui grav accident de circulatie a fost internata in spitalul de urgenta din Satumare,unde s-au efectuat interventii chirurgicale,fractura femur,cusatura a mai multor plagi in zona craniana,la externare medicul cine a operat fetita a refuzat a scrie in biletul de externare ca a efectuat o interventie chirurgicala cu tija si cerclaj de sirma pe motivul (spunind ca oricum dinsul va scoate respectiva tija peste circa 4 luni),a omis in a trece pe biletul de externare ca fetita are atela anterotatorie,precum refuza a elibera rezultatele radiografiilor si a tomografului,am depus o cerere si la conducerea spitalului cu solicitarea acestor acte care ne sunt necesare in continuarea tratamentelor la o alta clinica,la conducerea spitalului ni s-a spus ca vom primi un raspuns in 30 zile,am primit un nr de registru din partea spitalului in legatura cu cererea noastra,vazind ca au trecut cu mult peste cele 30 de zile m-am deplasat la secretariatul spitalului ptr a vedea in ce stadiu este solutionarea cererii noastre ,am fost trimis la biroul juridic unde jurista spitalului mi-a spus verbal ca a auzit despre cazul fetitei noastre dar nu i-mi poate da nici un raspuns fiindca cererea care am depus-o s-a pierdut,(mentionez ca soferul vinovat de acident este cunostinta apropiata cu medicul care a operat fetita noastra),in urmare am depus o plingere la parchetul de pe linga jud. Satumare de unde am primit un nr de reg,si o repartitie la IPJ Satumare ptr solutionarea cazului,va rog daca se poate sa-mi spuneti ce ar fi in continuare de facut,va multumesc anticipat ptr raspunsuri,va doresc o seara placuta.cu stima Tataran Adrian.
Puteti sa depuneti o sesizare scrisa cu nr. de inregistrare/ data la Directia judeteana de sanatate publica si la Colegiul medicilor din judet, in care sa mentionati refuzul medicului respectiv pentru a va emite documentele cerute si despre cererea depusa la directorul spitalului mentionand numarul de inregistrare cu care ati depus cererea respectiva.
In sesizare solicitati documentele de care aveti nevoie, precum si sa va precizeze in scris rezultatului anchetei facute de cele 2 institutii sesizate de dvs. Sunt documente care va pot fi utile in timpul derularii anchetei penale.
Nu renuntati la aceste documente. Exista cu siguranta la spital fisa medicala a fetitei, in care sunt mentionate toate cele petrecute in spital.
Daca ati depus plangere la politie, impotriva spitalului/ medicului, pentru refuz de a va furniza documentele respective, cereti politiei sa le procure aceasta.