avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda pamant

Am o supraf.de 3 ha pamant (mostenire de la bunici) d ati in arenda in 1995 de catre un var de al meu.Arendasul a oprit de 8 ani distribuirea dividentelor motivand ca suntem mai multi mostenitori si nu avem succesiunea facuta lucru de altfel adevarat. Acum daca noi nu avem bani si timp pt a face succesiunea dupa bunici ( doar noi verii, fiind mostenitorii in viata) nu putem beneficia de aceste dividente( arendasul exploatand pamantul in continuare )?
Cel mai recent răspuns: rellutu , utilizator 22:27, 5 Septembrie 2013
Faptul că d-voastră nu v-aţi făcut succesiunea nu este un motiv ca respectivul să nu plătească dividendele. Poate moştenitorii nu doresc să iasă din indivziune.Prin contractul de arendare se arată faptul că în caz de neexecutare culpabilă a obligaţiilor de către una din părţi, (ceeace este în cazul d-voastră din partea respectivului)contractul se consideră reziliat de drept, fără intervenţia instanţei.
Daţi procură unuia dintre d-voastră să încaseze dividendele în numele tuturor şi apoi somaţi, prin executor,judecătoresc ca respectivul să facă plata acestor dividende(suma o veţi împărţi după cum credeţi şi hotărâţi)
Totusi, pana a se ajunge la un executor judecatoresc pt a primi aceste dividente intrebarea era la ce alta institutie putem apela ...APIA ...primaria de care apartine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arenda. tanase123 tanase123 Buna ziua. Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha (mostenit de la tatal meu) dat in arenda pe baza legii nr.16/1994, contractul fiind semnat de catre ... (vezi toată discuția)
Contract arenda lteseleanu lteseleanu Buna ziua, in baza unui certificat de mostenitor in anul 2009 am intrat in posesia a 4 HA de pamant. In anul 2009 banii de la arenda care i se cuvenea tatalui ... (vezi toată discuția)
Contract de arendă viorel77 viorel77 Cum se reziliază contractul de arendă al terenului arabil? (vezi toată discuția)